Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az adatvédelem-orientált DuckDuckGo meghaladta a napi 10 millió keresést

Június 22-én a DuckDuckGo-t, az adatainkat nem tároló keresőmotort, több, mint 10 millióan használták.

A kacsás kereső forgalma Snowden NSA-féle adatainak nyilvánosságra hozása után több, mint 600 százalékkal nőtt. Az éves forgalma persze még mindig csak annyi, mint amennyit a Google naponta lebonyolít, de az, hogy az Apple az iOS 8-ban lehetővé tette a DuckDuckGo-val történő keresést, nagyot dobott az oldal forgalmán. Egyesek szerint az Apple-nek nem is kéne tökölni, hanem megvenni az egészet.(Search Engine Land)

0 Tovább

Az amerikai haditengerészet milliókért használja a Windows XP-t, a világ kuncog

Az amerikai haditengerészet milliókat fizet azért, hogy több, mint 100 000 gépe juthasson hozzá a Windows XP, Office 2003, és Windows Server 2003 frissítéseihez. A szerződés 2017-ig még biztosan tart, összesen kábé 30,8 millió dollárt (8,6 milliárd forintot) ér.

Mivel ezeket a termékeket a Windows már kifutatta, ingyenes biztonsági frissítések nincsenek, de a Haditengerészet úgy tűnik inkább ezért fizet, mint az átállásért.(ITWorld)

0 Tovább

Emojikkal magyarázzák meg a klímaváltozást

Bill Nye amerikai tévés személyiség elsősorban showman, másodsorban tudós, aki gyerekek millióit ismertette meg a tudomány alapjait.

Forrás: Facebook

Az öreg Nye még ma is aktív, most pedig emojikkal magyarázza el nekünk, mi az a klímaváltozás és miért nem kéne örülni neki. Angolosok előnyben.

0 Tovább

Nem csoda, hogy játszhatatlan lett az új Batman

Összesen 12 ember dolgozott az év legjobban várt képregényes játékának PC-s átiratán. A játékok konzolos verzióit a híres Rocksteady csapat készítette, a portolást azonban kiosztották a mindössze 12 főből álló Galaxy Studiosnak.

Mint azt az egyperctech is megírta, rengeteg panasz érkezett a tegnap megjelent Batman: Arkham Knight számítógépes változatáról.
Batman is szomorú
Bár a konzolos verziókat mindenhol dícsérik, PC-n a játék komoly optimalizálási problémákkal küszködik, sokak szerint egyenesen játszhatatlan, még komolyabb konfiguráció mellett is.

0 Tovább

Mindenki utálja Batmant

Tegnap jelent meg a Batman: Arkham Knight, mely akciójáték az év egyik legvártabb programja volt.

Forrás: XDA Developers

A konzolos változatokkal nincs is baj, sőt, a sajtó is nagyon kedveli a Rocksteady szuperhősös alkotását. A PC-s kiadás azonban nem úszta meg botrány nélkül, lévén szinte játszhatatlanra sikeredett.

A Steamet elárasztották a negatív vélemények, a program jelenleg több mint kétezer vásárlói értékeléssel bír, melyek többsége negatív.

Forrás: Steam

A játékosok elsősorban technikai problémákra panaszkodnak: a játék szinte minden gépen szaggat, a textúrák néha nem töltődnek be, valamint megmagyarázhatatlan fagyásokról is érkeztek jelentések.

A fejlesztők elismerték, hogy a PC-s verziónak valóban vannak gondjai az AMD videokártyákkal, ezeken azonban már dolgoznak a gyártó közreműködésével.

Addig is a játék kiadásáért felelős Warner szépen felemelte a program minimum gépigényét: AMD-s konfig esetén immár 3 gigabájtos videokártya kell a program élvezetéhez.

0 Tovább

Ne engedjen pitát túl közel a gépéhez, simán feltörhetik vele a titkosításait

Forrás: bbc.com

Izraeli kutatók előálltak a számítógépek rádiójeleit elkapni képes hordozható, pitába is beleférő eszközzel.

Mikor a CPU különböző adatokat dolgoz fel, más-más ritmusú rádiójeleket bocsát ki, ha játszunk, vagy ha dokumentumot olvasunk. Ha akkor figyeli az eszköz a gépet, mikor az titkosított email-t olvas be, akkor képes lesz összerakni a titkosítás kulcsát.

Eddig az eszköz max 50 cm-ről működik, ezért a nagy szakikat még nem igazán nyűgözte le. Pedig még Portable Instrument for Trace Acquisition (Hordozható nyom-megszerzési eszköz, PITA) névre is elkeresztelték!

A magyar verzió remélem majd gyulaiba is belefér.
 

0 Tovább

Open source drón magas óriásplakátok rongálására

KATSU, az amerikai grafitti-művész, aki ürülékből szokta teches CEO-k arcképét elkészíteni, most mindenkinek (akinek van 600 dollárja és töménytelen ideje) lehetővé teszi, hogy óriásplakátokat tag-eljen drónnal. Így:

Az ICARUS ONE névre keresztelt projekt lépésről lépésre elmagyarázza, hogy kell drónt készíteni - nem egyszerű, 3D-s nyomtató is kell hozzá. Jelenleg a drón kontrollálása is nehézkes, így csak plecsnizni lehet, KATSU viszont tervezi, hogy az ICARUS TWO, mikor elkészül, iPad-en megrajzolt tag-eket fest majd óriásplakátokra.

0 Tovább

Szakítana, de a személyes találkozás kényelmetlen? Nyugi, van rá app!

A Binder, egy valóban hiánypótló applikáció helyettünk sms-t küld és felhívja volt másik felünket általunk választott, borzasztóan bunkó üzenettel, hogy közölje velük, soha többé nem akarjuk látni.

A szükségtelen app-okból gúnyt űző szakító-segédnek ha megadunk egy telefonszámot, nevet, felkínál egy rakat kifogást, amiből helyzetünknek megfelelően választhatunk. A megsemmisítő üzenetek közül a legjobbak:

  • Nem miattam, miattad
  • Egy rémálom veled az életem, amiből nem tudok felébredni
  • Többet érdemelsz nálam, talán egy milliárdost, vagy igazából bárkit, aki nem én vagyok

Ha ez nem lenne elég, egy joviális, skót akcentusú fiatalember által rögzített hangpostafiók-üzenetet is küld az applikáció szívünk nem választottjának.

Az app iOS-en és Androidon is elérhető, sajnos csak angolul. A magyar verzóhoz ajánljuk:

  • Veled lenni olyan, mintha a Sátántangót nézném repeat-en
  • Nem ez volt megbeszélve
  • Igazából csak azért tetszettél, mert ha hunyorítok hasonlítasz Lázár Jánosra

0 Tovább

Kicsit leeresztett ebéd után? Ez az app segít magához térni

Az Elevate nevű "agyedző" applikációt kognitív tanulási szakértők fejlesztették ki, hogy játszva fejleszthessük azokat a készségeket, amiket esetleg a napi munkában elhanyagolnánk. 2014-ben az Apple ezt választotta meg az év applikációjának, szóval!

Az applikáció hat készséget fejleszt (az ingyenes verzióban):

  • tömör véleménynyilvánítás
  • olvasás és hallgatás közbeni fókuszálás
  • probléma-megoldó készségek
  • az elolvasott/meghallgatott anyag jobb megőrzése
  • szókincs-fejlesztés (angolul)
  • az információ gyorsabb megértése

Miután bejelölgetjük, hogy milyen készségeket szeretnénk fejleszteni, egy kábé 2 perces teszt alapján összerakják a személyre szabott "edzéstervet". A problémamegoldáson kívül az összes készséget angolul fejleszti az applikáció, viszont valódi kihívást jelent az összes.

És ilyen szépen el is bábozza nekünk az applikáció, miben hogy haladunk, fűtve a versenyszellemet.

Az applikáció heti 3/5/7 gyakorlólehetőségre ad edzéstervet. Nagyon nehéz abahagyni, tipikusan az az applikáció, ami játék, de meggyőzzük magunkat, hogy hasznos, és ezért korlátlan időt képesek vagyunk beleölni. Vagy ez csak rám igaz, és kivetítek?

0 Tovább

És akkor a 25 éves lány befenyítette az Apple-t

A tegnapi nap folyamán Taylor Swift tumblr-jén egy okos, végiggondolt nyílt levélben tájékoztatta az Apple-t, miért nem hajlandó az új albumát az Apple Music-on elérhetővé tenni. TL;DR: mert az Apple 3 hónapig, amíg a felhasználók az ingyenes tesztidőszakban vannak, nem fizet a zene előadóinak/priducereinek/szövegíróinak. Ahogy Swift írta

ez nem rólam szól. Szerencsére az ötödik albumom adtam ki, és tudom támogatni magam, a zenekaromat, a crew-t, és a menedzsmentem. Ez azokról az új előadókról vagy zenekarokról szól, akik most adták ki az első dalukat, és nem fogják tudni a sikerüket élvezni negyed éven keresztül.

Az Apple reakciója?

Eddy Cue az Apple Internetes szoftverek és szolgáltatások részlegének alelnöke.

Forrás: techcrunch.com

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek