Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Apple Health Kit-jével a szexuális aktivitást is lehet majd követni

Ha úgy érzi, az Apple még nem tud Önről eleget, az iOS9 letöltésekor frissülő új Apple HealthKit egy reprodukciós szekciót is tartalmazni fog, amivel követheti a szexuális életét - mikor, védekeztek-e, illetve a telefonkönyvből behúzott kapcsolatokból azt is, kivel.

Ez a jelenlegi, kevésbé szexi Health App:

Ez a mérőszám önmagában sokat nem fog mutatni, maximum az ember büszke lehet magára/rosszul érezheti magát tőle, de hasznos lehet azok számára, akik a Health Kit-en keresztül követik majd a menstruációs ciklusukat, illetve akiknek problémájuk van a névmemóriájukkal. (Mashable)

0 Tovább

Kövessük együtt az E3-as sajtókonferenciákat!

Az E3 összes fontosabb konferenciája látható lesz ezen a YouTube-streamen, beleértve a Microsoft és a Sony bemutatóit, melyek minden bizonnyal a legérdekesebb gamer újdonságokkal szolgálnak majd. Este 6-tól indul a buli!

0 Tovább

Új értelmet nyer az okoskarperec

A Fallout 4 gyűjtőknek szánt Pip-Boy Edition kiadásához egy hordható karszámítógép jár, mellyel mindenhol garantáltan felismernek bennünket a sorozat rajongói. Kár, hogy ez a csomag 34 ezer forintot kóstál.

Forrás: Bethesda
Forrás: Bethesda

0 Tovább

Egyetlen kép is lehet látványos

Ez a tanulság vonható le a Need for Speed eddigi egyetlen hivatalos képéről. Mert hisz a játék már ennyiből is gyönyörűnek tűnik. Többet csak az EA E3-as bemutatóján láthatunk majd.

Forrás: Twitter

0 Tovább

Már megint hülyítenek bennünket a japánok

Vagy ha nem ők, akkor valakik, akik élvezik, hogy forgatják a tőrt a játékosokban. Történt ugyanis, hogy már megint szóba került a Final Fantasy 7 totális remake-je, csak ezúttal nem PS3-ra, hanem PS4-re.

A források szerint (amik persze ezúttal is névtelenek) a ma esti Sony E3 konferencián leleplezik a játékot, melyre gyakorlatilag a PS3 bemutatkozása óta vár az egész gamer-társadalom.

2006-ban a Sony az ikonikus PlayStation 1-re megjelent FF VII intrójának 3D-s, részletes változatával sokkolta a közönséget, hogy bemutassa, milyen erős az új konzol (fent).

A játékból azonban semmi sem lett, sőt, a prezentációt készítő Square Enix szerint nem is lehetett volna, mert túl sok erőforrást zabálna fel a munka.

Hogy ma este végre lesz-e FF VII remake-je a világnak, kiderül, de ha nem, reméljük, hogy legalább annyit bejelent a Sony és a Square Enix, hogy SOHA nem lesz semmi a dologból, ugyanis egyre jobban fáj a bizonytalanság.

0 Tovább

Világvégével indult az E3

A Bethesda tartotta az első nagyobb E3-as konferenciát, a kiadó három nagy sorozatához is mutatott be folytatást. Érdekes, hogy ezek mindegyike apokaliptikus hangulatú program.

Kezdjünk a Fallout 4-gyel, mely a népszerű szerepjáték-széria legújabb felvonásaként még az idén befut PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. A november 10-i megjelenésig még biztos látjuk a programot, addig is lehet örvendeni az E3-as trailernek.

Szintén ősszel érkezik a meglepetésjáték Dishonored második része. A csak simán Dishonored 2-nek nevezett játék két főszereplővel és egy teljesen új várossal igyekszik meghódítani a rajongók szívét. A bemutató videó hangulatos, igaz, a játékmenetről nem sokat árul el. Talán majd a Gamescomon.

Végül, de nem utolsó sorban a Bethesda az id Software új Doomját is magával vitte az E3-ra. Nos, jómagam, aki a gyermekkorom nagy részét a virtuális démonok bűvöletében életem, csak annyit mondhatok, hogy a texasi csapat látszólag megoldotta a gordiuszi csomót, és sikeresen ötvözte a régi játékok akciódús játékmenetét a Doom 3 lassabb tempójú horrorjával. A Doom jövő tavasszal érkezik, szintén PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Várjuk!

0 Tovább

Lassú az internet az űrben, az a baj

Scott Kelly asztronauta Twitteren panaszolta el, hogy az űrhajókon "rosszabb a net, mint a betárcsázós volt".

A Mashable szerint az űrhajósok öt éve kaptak először internetet a fedélzeten, és a net lassúságát az okozza, hogy a linkre kattintás után a "get request" először a Földtől több, mint 35 ezer kilométer távolságba utazik, a Földdel szinkronban forgó szatellitekhez, amik aztán leküldik a Földre a jelet. A visszainduló adat pedig ugyanezt az utat járja be. 

A sebesség viszont valószínüleg fejlődni fog, ugyanis a NASA nemsokára lézer-alapú adatátvitelre vált az OPALS-program keretében.

Addig is, nézzük meg újra Chris Hadfield parancsnokot, ahogy az űrben előadja David Bowie Space Oddity c. számát!

0 Tovább

A választások után a török tőzsde esett, de a tech-szféra bizakodik

A múlt heti török választások szerint a 13 éve hatalmon lévő AKP (Igazság és Fejlődés Pártja) 2015-ben koalícióra fog kényszerülni. A Mashable összeállítást készített a legnagyobb török startupperek véleményéről, akiknek többsége üdvözölte a változást, mert szerintük Erdogan elnök túl gyorsan, minden átgondolás nélkül hozott olyan törvényeket, amik ártottak a vállalkozói szférának, nem is beszélve az egyre autoriterebb, centralizált hatalomról, és a személyi szabadságok letöréséről.

A török tech-szféra ettől eltekintve remekelt tavaly, 100 millió dollárért eladták a Pozitron nevű mobilfizetési eszközt az angol Monitise-nak, valamint a helyi Netpincért, a Yemeksepeti-t 589 millió dollárért vette meg a Delivery Hero.

A startup-térkép az Adweek-től mutatja Törökország régióbeli vezetp szerepét:

0 Tovább

Tévézés ma: a világ legnagyobb könyváruháza az egyik közösségi média oldalán fogja stream-elni az új sorozatát

Az Amazon a Facebook-on fogja streamelni az angol Channel 4-on már leadott, Catastrophe nevű sorozatát.

Alternatív cím: Hír, ami sokat elárul arról, hogy a jövőben hogyan fogyasztunk majd sorozatokat, és arról, meddig áltathatják magukat a kábeltévé szolgáltatók, hogy van jövőjük.

Az Amazon általában a Prime-előfizetőinek a pilot epizódokat elérhetővé teszi, és a felhasználóival szavaztatja meg, hogy melyik sorozatokat vegye meg és tegye elérhetővé, de a Catastrophe mellett már döntöttek. A Facebook streamelés zseniális ötlet, hiszen azok az amerikaiak is láthatják (az epizód nyilván csak az USA-ból lesz FB-n elérhető).

A Catastrophe gyakorlatilag az angol Felcsinálva, kolléga teherbeejti kolléganőt egy üzleti úton, majd úgy döntenek, megtartják a babát.

0 Tovább

Oroszország és Kína feltörte a Snowden által ellopott dokumentumokat, az Egyesült Királyság kém-mentő akcióba kezdett

Egy, a BBC-nek nyilatkozó kormánytag szerint a Kína és Oroszország által feltört dokumentumok fontos információt tartalmaztak arról, hogy működnek a britek az ellenséges országos területein, ezért az ügynökeiket ki kellett vonniuk ezekből az országokból. Ez viszont ahhoz vezet, hogy nem tudnak Kínából és Oroszországból "életbevágóan" fontos információt szerezni. A Sunday Times szerint a Snowden által ellopott 1.7 milliónyi dokumentumból az oroszoknak 1 millióhoz már hozzáférése van.

Ahogy arra a BBC is rámutat, a hír két nappal azután érkezett, hogy az Egyesült Királyságban elkészült az új, megfigyelési törvények tárgyalásához szükséges háttér-riport, ami több hatalmat kíván adni a nemzetbiztonsági intézményeknek, ugyanakkor szorosabb megkötést is.

Bár Snowden többször hangsúlyozta (például a lenti interjúban is), hogy az általa megszerzett információkat a lehető legnagyobb óvatossággal kezelik, 2014-ben a New York Times véletlenül már nyilvánosságra hozta az egyik dokumentumok összeállító NSA-ügynök nevét.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek