Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyarok töltik ki a honlapok üres helyeit

Egy magyar startup fejlesztésének köszönhetően nincs több kihasználatlan, üres felület a weboldalakon. A CrocTech által alkalmazott technika valós időben kutatja fel a szabad helyeket, és azokat egy algoritmus alapján hasznos tartalmakkal, illetve hirdetésekkel tölti fel.

Míg a médiatulajdonosok veszetten próbálják kihasználni a hirdetési potenciált, addig átlagosan egy weboldal 15-20 százalékán nincs se tartalom, se hirdetés. Miközben a legtöbb weboldal szerkezete statikus, a megjelenő tartalmak dinamikusan változnak: különböző hosszúságú cikkek, aktív vagy éppen inaktív hirdetési zónák, hirdetésblokkolók, folyamatosan bővülő hozzászólások akadályozzák meg a hatékony és tervezett helykihasználást. Az így keletkező üres helyeket egy többhasábos oldalon még a legmodernebb tartalomkezelő rendszerek sem tudják kompakt módon kitölteni - ezen segít a Croc Space Optimizer (CSO).

A megoldást nagylátogatottságú honlapokon (jobinfo.hu, depo.hu) tesztelték sikeresen, akár 40 százalékos hirdetésibevétel-növekedést is elérve, ezek után Ausztriában, Németországban és Svájcban debütált a termék Free Space Optimizer néven.

0 Tovább

Készül a hazai Instagram-körkép

Egyre többen kíváncsiak a magyar Instagram-használati szokásokra, ezen adatok jelenleg még nem elérhetőek hazánkban. Ezért a Crane és a Magyar Instagram Közösség összefogott, hogy elkészítse a Nagy hazai Instagram körképet, melyből kiderül, hogyan instázunk mi, magyarok!
Ehhez a Te segítségedre is szükség van: a május 8-i tartó kutatáshoz bárki hozzájárulhat, a kérdőív pedig mindössze pár percig tart: http://bit.ly/magyar-insta

0 Tovább

Az Apple volt evangelistája beszólt az Apple Watch-ra

Mikor újságírók Guy Kawasakit a CeBIT konferencián megkérdezték, miért nem Apple órát hord, azt mondta, a rajta lévő Breitling óra "Az igazi férfi órája, nem pedig az Apple Watch", majd hozzátette, hogy "egy nap, lehet, hogy megszereti" az okosórát.
(Mashable)

0 Tovább

Segítsen kijavítani Szingapúr miniszterelnökének C++ kódját!

Április 20-án Lee Hsien Loong egy IT-vezetők előtt tartott beszédében említette, hogy az utolsó program, amit írt, egy C++-ban született Sudoku kód volt. A beszéd után annyi megkeresést kapott, hogy nemcsak a fenti screenshotot, de a kódot és a hozzátartozó DOS parancssort is posztolta a Facebook oldalára, megkérve mindenkit, hogy keressenek benne bug-okat.

Indítvány: innentől csak olyan politikus hozhasson IT-vel kapcsolatos döntéseket, aki legalább Python-ban tud írni.

0 Tovább

Az Alibaba megmutatta, szerintük hol van a nők helye a techben

Sora Aoki japán pornószínésznőhöz hasonlító, gyönyörű és beszédes "fejlesztői buzdító" kolléganőt keresett a kínai cég a dingtalk üzenetküldő applikáció fejlesztői csapatába.

A hirdetés, ami angolul itt olvasható, leírja, hogy egy olyan nőt keres a cég, aki képes a programozók egóját megfelelően simogatni. Az Alibaba a Quartz.com megkeresésére elmondta, a női programozókat biztosan megérintő hirdetést "viccnek" szánták, és már le is vettek belőle minden nőkre, illetve külső megjelenésre történő utalást.

Lehet tippelni, mekkora adományt fog adni az Alibaba a közeljövőben valamely nőket programozni tanító kínai iskolának, hogy ezt a PR baklövést jóvá tegye.

0 Tovább

A Mozilla innentől biztonsági hibaként fogja kezelni, ha egy oldalnak nincs SSL titkosítása

A csütörtöki bejelentés alapján a Firefox böngésző nemsokára nem fogja hagyni, hogy az SSL nélküli honlapok olyan "érzékeny" applikációkhoz férjenek hozzá, mint a webkamera. A sima http protokollal rendelkező oldalakkal való kommunikációba ugyanis egy hacker könnyen bele tud nézni.

A Vox információi szerint a Google is hasonló lépést tervez a Chrome-ban, és az SSL-lel nem rendelkező oldalakat a Google már most alacsonyabb keresési helyekre is sorolja.

0 Tovább

Az amerikai fejlesztők Twitteren osztják meg, hogy mennyit keresnek

Lauren Voswinkel Silicon Valley-i fejlesztő javaslatára Twitteren #talkpay hashtaggel osztják meg az amerikai startup dolgozók titulusukat, és azt, hogy mennyi pénzt keresnek. A kezdeményezés lényege, hogy átláthatóbb legyen a felvételi rendszer, és bértárgyalásokkor a kezdő dolgozók tisztában legyenek azzal, mennyit kérhetnek a munkájukért.

A hashtag és a fizetésekkel kapcsolatos nyíltság összecseng Ellen Pao Reddit főnök új módszerével, ami alatt eltörölte a bértárgyalásokat a Redditen belül - megfigyelése szerint ugyanis a nők általában rosszabbul jönnek ki anyagilag, ha bérről kell tárgyalniuk, mint ugyanolyan pozícióban lévő férfi kollégáik.

0 Tovább

Igazi hipszter kamerát mutatott be a Leica

Leica M MonochromeA 7450 dollárt (átszámítva  több mint kétmillió forintot) kóstáló kamera csak fekete fehér képeket készít. Ez az első verzió bemutatásakor, három éve is furcsának tűnt, de az újonnan megjelent Type 246-os modell esetében - amely már videózni is tud - még érdekesebb. A cég ígérete szerint a fényképezőgép megőrzi a képek tonalitását, a korábbi 18 helyett pedig 24 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, 2,5 helyett 3 colos kijelzőt kap, ráadásul az elődhöz képest háromszor gyorsabb, hála a 2 gigabájtos buffernek és a Maestro processzornak.  Ha bármikor több, mint 2 millió forintot szánna egy fekete-fehér fényképezőre, mindenképp ezt ajánljuk.

0 Tovább

Jön az appok Google Analytics-a, iratkozzon fel!

Már zajlik a feliratkozás az Apple Analytics béta-tesztelésére, azoknak, akiknek van iTunes Connectjük. Sokat még nem tudni, de az oldal állítólag megmutatja majd a fejlesztőknek, hogy milyen gyakran nézik meg az applikáció oldalát az iTunes Store-ban, honnan érkeznek a vásárlók, hányszor nyitják meg az applikációt, mikor, és milyen gyakran vásárolnak az applikáción belül.

0 Tovább

Töltsön fel egy fotót, ez az oldal megmondja, hány évesnek tűnik rajta!

A Machine Learning blog a Microsoft Face Detection API-ját használva fotók alapján megmondja a nemét és a korát, hol pontosan, hol kevésbé. #szépújvilág

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek