Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

25 év után tér vissza a legnagyobb videojáték-bajnokság

A Nintendo bejelentette, hogy visszatér Nintendo World Championships, méghozzá az idei E3-mal egy időben! A selejtezőket Amerika nagyvárosaiban rendezik meg, a döntő pedig június 14-én lesz Los Angelesben. Érdemes megnézni a bejelentéshez készített, kifejezetten vicces videót is.

A Nintendo World Championships annak idején a legjelentősebb gamer megmérettetésnek számított, nagyjából úgy, mint ma egy International, csak konkurensek híján.

Az 1990-ben tartott első és mindmáig egyetlen bajnokság keretében egy külön erre a célra gyártott játékban kellett időre teljesíteni bizonyos kihívásokat. Ezek a játékok ma a gyűjtők szent gráljai: alig néhány darab létezik belőlük, a legutóbbit 100 ezer dollárért adták el tavaly az eBay-en.

0 Tovább

Végre átélhetjük, amit az Angry Birds madarai szoktak

Egy VR játékban átélhetjük, amit az Angry Birds madarai szoktak kilövés után, legalábbis a programról megjelent egyetlen kép ezt sugallja.

A játékot a múlt héten tartott Rock in Rio fesztiválon próbálhatták ki a szerencsés VIP résztvevők, a készítők később Twitteren erősítették meg az új Angry Birds-ös virtuális programot.

Korábban volt már példa arra, hogy VR sisakkal lehetett játszani Angry Birds játékot, de a kétdimenziós megjelenítés ehhez a technológiához nem passzolt.

0 Tovább

R2D2 négy keréken gurul

Aki imádja a Csillagok Háborúját, R2D2-t, és még az ikonikus VW kisbuszokért is oda van: az ne menjen tovább, jó helyen jár.

A Csináld magad mozgalom egyik híve ugyanis a hippikorszak jelképét, egy Volkswagen Transportert alakított át a kis robot képére, ennek lépéseit pedig az erre szakosodott portálon meg is osztotta a publikummal. Így bárki nekieshet saját autójának, hogy így fejezze ki rajongását a Star Wars filmek iránt. És az eredmény? Íme:

Együtt gurulhat R2D2 és a hippibusz

0 Tovább

A Twitter népe a Verizon-Aol alkun röhög

Erre a napra várt az internet népe, hogy végre újra előkerülhessenek a betárcsázós poénok. A Verizon távközlési vállalat ugyanis felvásárolta az AOL-t, az egykor hatalmas internetszolgáltatót: 4,4 milliárd dollárért - igen, jól olvasta, az 1,2 ezer milliárd forint.

Meg is indult a poénáradat, miszerint az alkut biztosan Instant Messengeren vitatták meg, a részleteket pedig floppylemezre mentették, s a Verizon akár a használt cipőnket is megvehetné milliókért.

Miközben a szakértők és elemzők azon lamentálnak, hogy ez vajon milyen változást hoz a piacon, addig a trollok a Twitteren fejtették ki véleményüket a megállapodással kapcsolatban:

0 Tovább

Egy vagyonért kelt el a működő fénymotor

A Tron: Örökség című filmben látott fénymotor replikája nem csak hogy szép, de működőképes is – és persze nagyon-nagyon drága.

Paul és Chris Andrews munkája egy elektromos motor, ami a 2011-es Milánói Nemzetközi Motor Show-n mutatkozott be. Az apa-fia páros nemrég úgy döntött, ideje túladni a gépen, a Sotheby’s aukciósház pedig 77 ezer dollárért értékesítette azt.

Azt sajnos nem tudjuk, ki volt a büszke vásárló, de abban biztosak vagyunk, hogy sok tekintetet vonz majd a különös kétkerekűvel.

Forrás: RM Auctions

0 Tovább

Elon Musknak probléma a csajozás

A The Washington Post kiemelt pár idézetet Ashlee Vance újságíró napokban megjelenő, Elon Musk című életrajzi könyvéből, amik nem festenek túl rózsás képet a SpaceX, a PayPal és a Tesla alapítójáról.

A milliárdos Musk az egyik részlet szerint például egyszer csúnyán leszúrt és megalázott egy Tesla alkalmazottat, aki nem jelent meg egy meetingen, mert épp akkor született meg a gyermeke, és ott akart lenni a fontos pillanatban.

„Ez nem kifogás. Nagyon csalódott vagyok. El kell döntened, hogy mik a prioritásaid. Mi itt a világot és a történelmet próbáljuk megváltoztatni. Döntsd el, hogy elhivatott vagy-e vagy sem!”

Bár a könyv Musk, közeli családtagjai és barátai bevonásával készült, az írónő pedig 300 órányi beszélgetést rögzített a technikai forradalmárral, úgy tűnik, így sem lett teljesen pontos, vagy legalábbis Musk másképp emlékszik, mint a szerző.

„Sosem írtam, vagy mondtam ilyet. Ashlee könyve nem függetlenül ellenőrzött. Érdemes óvatosan kezelni.” – írta Musk Twitteren a Washington Post cikke megjelenése után. „Totális marhaság és káros azt terjeszteni, hogy azt mondtam egy fickónak, hagyja ki a gyereke születését egy céges meeting miatt. Én sosem tennék ilyet” – tette hozzá.

A Washington Post azonban még egy különös részletet közölt a könyvből, amit viszont Musk már nem kommentált. Ebben a cégvezér azon filozofál, hogy mennyi idő kell egy barátnőre.

„Több időt szeretnék randizással tölteni. Kell találnom egy barátnőt. (…) Mennyi időt akar egy nő egy héten? Talán 10 órát? Ez úgy a minimum? Fogalmam sincs.”

Elon Musk / Forrás: AFP
Elon Musk / forrás: AFP

0 Tovább

Az SMS-ezés és a vezetés igenis összefér

Legalábbis az SMS Racing című VR-játék világában, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire könnyel el tudja vonni a figyelmünket a vezetésről az, ha folyamatosan a telefonunkat nyomkodjuk.

Az SMS Racing Samsung Gear VR-rel működik, és a lenti videó alapján sikeresen dolgoz fel humoros formában egy olyan komoly témát, mint a megannyi balesethez vezető autózás közbeni SMS-ezés.

0 Tovább

Itt a világ leggyorsabb RAM-ja – megint

Nem kellett sokat várni rá, hogy a G.Skill 128 gigabájtos DDR4 memóriáit, melyek áprilisban a kategóriájuk leggyorsabb moduljainak számítottak, lekörözze egy másik gyártó.

A Kingstonhoz tartozó HyperX egy szintén 128 gigabájtos csomaggal rukkolt elő, ami azonban már 3 gigahertzen jár – 200 megahertzcel magasabb frekvencián, mint a G.Skill tiszavirág életű rekordere.

A HyperX-féle új memóriapakk 8 darab 16 gigabájtos modulból áll – ennyi RAM esetében már gyakorlatilag nincs olyan alkalmazás, ami kifullasztaná a gépünket, akár multiablakos Photoshop-maratont is rendezhetünk.

A fantasztikus teljesítményű újdonság még nem kapott pontos megjelenési dátumot és árat, abban azonban biztosak vagyunk, hogy drága mulatságról lesz szó.

0 Tovább

Intel hackathon lesz a hétvégén

Hétvégén, május 16-17-én kerül megrendezésre az Intel saját hackathon versenye a  Kitchen Budapestben. A Intel és a Hub:raum Break & Make hackathon és workshop, illetve az azt felvezető május 14-i meetup témája az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete, azon belül is a modern technológiák utazással és sporttal történő találkozása.

Ez minden olyan rendszert magába foglal, ami okosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést. A rendezvényre bárkit szívesen várnak a szervezők, akit érdekel a technológiák világa, na meg olyan programozókat, akik kíváncsiak az IoT üzleti lehetőségeire.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackatonra ingyenesen lehet regisztrálni, a versenyre azonban csak korlátozott számú résztvevőt várnak, így érdemes minél hamarabb fejest ugrani a dologba. A 24 órás esemény az Intel Edison kit bemutatásával veszi kezdetét, majd a 4-5 fős csapatok mentori felügyelettel láthatnak neki a saját projektjüknek. Az első három helyezett csapat tagjai maguk is Intel Edison számítógépeket és szenzorokat nyernek.

További részletekért irány a hivatalos honlap!

0 Tovább

Orosz tankról szól a magyar Wikipédia 300 ezredik szócikke

Múlt héten újabb mérföldkőhöz ért a magyar nyelvű Wikipédia: május 7-én megszületett az ingyenes, bárki által szerkeszthető enciklopédia 300 ezredik szócikke, ami egyébként egy orosz önjáró lövegről, a SZ35 Koalicija–SZV-ről készült.

Az ebédidőben (12:59) feltöltött anyag 2011 szeptembere óta az első százezres mérföldkő, és mint ilyen, jelentős eredménynek mondható.

A magyar Wikipédia fennállásának 12 éve alatt folyamatosan bővült és javult, de természetesen az angol (mondatni eredeti) változat 4,86 millió szócikkéhez képest még így is elenyésző tartalommal rendelkezik.

Forrás: http://www.vitalykuzmin.net/?q=node/603
Forrás: http://www.vitalykuzmin.net/?q=node/603

Maga a 300 ezres anyag egyébként kisebb vitát váltott ki az önjelölt szerkesztők között, ugyanis többen szerencsétlen véletlennek találták, hogy pont egy katonai járműről íródott a szócikk.

És ha már szóba jött a SZ35 Koalicija–SZV: egy 152 milliméteres, tavalyi gyártású lövegről van szó, amit a 2000-es évek elején kezdtek fejleszteni, és eddig összesen egy tucatot gyártottak le belőle. Bevetésen még egyik sem járt, a nagyközönség csak idén vehette szemügyre a fegyvert.

A legutóbbi hasonló jelentőséggel bíró, 200 ezredik magyar szócikk a forgattyús tengelyről, a 2008-as keltezésű százezredik pedig Erdődi Simon XVI. században élt zágrábi püspökről íródott. Pár szerkesztő felvetette, hogy a jövőben figyelemmel kéne kísérni a mérföldkövek előtti fázist, hogy szándék szerint választhassák meg a kiemelten fontos szócikk tartalmát.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek