A The Washington Post kiemelt pár idézetet Ashlee Vance újságíró napokban megjelenő, Elon Musk című életrajzi könyvéből, amik nem festenek túl rózsás képet a SpaceX, a PayPal és a Tesla alapítójáról.

A milliárdos Musk az egyik részlet szerint például egyszer csúnyán leszúrt és megalázott egy Tesla alkalmazottat, aki nem jelent meg egy meetingen, mert épp akkor született meg a gyermeke, és ott akart lenni a fontos pillanatban.

„Ez nem kifogás. Nagyon csalódott vagyok. El kell döntened, hogy mik a prioritásaid. Mi itt a világot és a történelmet próbáljuk megváltoztatni. Döntsd el, hogy elhivatott vagy-e vagy sem!”

Bár a könyv Musk, közeli családtagjai és barátai bevonásával készült, az írónő pedig 300 órányi beszélgetést rögzített a technikai forradalmárral, úgy tűnik, így sem lett teljesen pontos, vagy legalábbis Musk másképp emlékszik, mint a szerző.

„Sosem írtam, vagy mondtam ilyet. Ashlee könyve nem függetlenül ellenőrzött. Érdemes óvatosan kezelni.” – írta Musk Twitteren a Washington Post cikke megjelenése után. „Totális marhaság és káros azt terjeszteni, hogy azt mondtam egy fickónak, hagyja ki a gyereke születését egy céges meeting miatt. Én sosem tennék ilyet” – tette hozzá.

A Washington Post azonban még egy különös részletet közölt a könyvből, amit viszont Musk már nem kommentált. Ebben a cégvezér azon filozofál, hogy mennyi idő kell egy barátnőre.

„Több időt szeretnék randizással tölteni. Kell találnom egy barátnőt. (…) Mennyi időt akar egy nő egy héten? Talán 10 órát? Ez úgy a minimum? Fogalmam sincs.”

Elon Musk / Forrás: AFP
Elon Musk / forrás: AFP