Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mad Max nem csak a moziban kemény

Újabb előzetest kapott a Mad Max játék, amit a Just Cause-okkal híressé vált Avalanche Studios fejleszt. A programban a címszereplő bőrébe bújva irthatjuk a még Maxnél is zakkantabb sivatagi banditákat, miközben saját autót építünk, és meghódítjuk a poszt-apokaliptikus senki földjét.

Forrás: Avalanche Studios

A külföldi sajtó szerencsés munkatársai egyébként nemrég kipróbálták a szeptemberben megjelenő játék egy korai változatát, és vegyes tapasztalatokról számoltak be. Reméljük, hogy a fejlesztők tudják, mit csinálnak, mert a lenti videó után hatalmas pofára esés lenne egy közepes alkotást kapni.

0 Tovább

Androidon is elérhető a Twitter új sikertörténete

A Periscope nevű Streaming applikáció januári indulása óta a iOS exkluzív alkalmazásként működött, és az Apple online áruházában óriási sikert is aratott.

Mostantól azonban Android platformon is elérhetővé vált, használhatához legalább 4.4-es szoftverre lesz szükség.

0 Tovább

Te is megveheted Vasember mobilját

A Samsung elég jó viszonyt ápol a Marvellel, így nem csoda, hogy a koreai gyártó egy különleges, képregény rajongóknak szánt telefonnal rukkolt elő.

A Galaxy S6 Edge Iron Man Edition pont az, aminek hangzik: egy vasemberes csúcsmobil, melyből szinte csak J.A.R.V.I.S. hiányzik a vásárlók teljes boldogságához.

Sajnos a készülék csak Dél-Koreában és Kínában jelenik meg, de aki nagyon akar, talán rendelhet egyet magának.

0 Tovább

Az új Yandex böngésző beleállt az adatvédelembe

A jelenleg 22 millió felhasználóval rendelkező böngésző új verziója nem fog sem felhasználói adatot, statisztikákat, sem böngészési előzményeket gyűjteni automatikusan - sőt, a Stealth Mode bővítménnyel még azt is ki lehet szűrni, hogy a honlapok kérdezés nélkül sütiket dobáljanak a böngészőnkbe, illetve behozzák a Facebook/Twitter/Instagram plugineket.

Az oroszországi default verzió marad továbbra is az adatgyűjtő verzió, mivel a cég szóvivője szerintott, ahol keresőként és ajánlóként használják, az ilyen fokú adatvédelem rontaná a szolgáltatás minőségét, de a béta verzió elérhető ott is, innen lehet letölteni.

0 Tovább

Újra jönnek a reklámok a Firefox-ra

A Firefox új böngészőlap megnyitásakor honlapokat fog ajánlani a korábban böngészett oldalak alapján. Ez egyrészt nagyon rossz, hiszen a Mozilla eddig híres volt arról, hogy nem ad ki felhasználói adatokat harmadik félnek. Bár a cég azt állítja, hogy ezután is fenntartja adatvédelmi elveit, többekben erős kétely merült fel ennek kapcsán.

Másrészt viszont: ha ezzel a Firefox tovább marad életben, a cél szentesíti az eszközt?! Talán.

0 Tovább

Mindenki felkészült a robot hűbérurainkra? Gifekkel tanítják a számítógépeknek az érzelemfelismerést

Az MIT Media Lab hallgatója, Kevin Hu egy olyan programot hozott létre, ami analizálja a beérkező portrékat, összeveti azokat az adatbázisában található gif-ekkel, majd visszadobja, hogy az adott arckifejezés milyen gif-fel megegyező érzelmeket tükröz.

Ha úgy érzi, segítene a projektben, hogy a számítógépek minél hamarabb átvehessék életünk felett az irányítást, a GifGif oldalon meg kell jelölni, milyen gif milyen érzelmet ábrázolhat!

Ha a hatalomátvételkor ezt a posztot egy gép feldolgozza, ÉN sokat nyomogattam azt az oldalt!

0 Tovább

Az animék napjai meg vannak számlálva

Anno Hideaki, a Neon Genesis Evangelion alkotója egy interjúban kifejtette, hogy a japán rajzfilmipar halála „elkerülhetetlen”.

„A japán animáció leszállóágban van, a csúcsot már megjárta. Az elkerülhetetlen összeomlás után lehetséges, hogy jön majd egy megújuló időszak. (…) Nem hiszem, hogy a rajzfilmek eltűnnének, de a mostani állapotok, amik érdekes filmek létrejöttét segítik elő, nem biztos, hogy a jövőben is fennállnak majd” – magyarázta Anno.

Állítja, ez elsősorban a nem japán ázsiai rajzfilmek számára jelenthet komoly lehetőséget, ugyanis az európai közhiedelmekkel ellentétben nem csak animék léteznek a Távol-Keleten.

És hogy mi a baj az animékkel? Nos, magukkal a filmekkel semmi, a japán animációs vállalatok azonban nem érzik az új korok szelét, és még mindig a DVD és Blu-ray-eladásokban látják a pénzt.

Mivel viszont ezek a médiumok egyre kevésbé vonzók a vásárlók számára, csökkennek a bevételek, és a rajzfilmkészítők is egyre többször panaszkodnak az alacsony fizetésekre.

Mi, európai nördök pedig csak kapkodjuk a fejünket, és aggódunk, hogy mi lesz velünk, ha egy nap elapad a japán anime-csap.

0 Tovább

Egy új algoritmus megtalálja a legszebb Flickr fotókat

Rossano Schifanella, Miriam Redi és Luca Maria Aiello úgy találták, hogy a Flickr-en a képek nagyon kis százaléka jut el nagyközönséghez, ezért készítettek egy olyan algoritmust, ami átnézi az 5 kedvencnek jelölésnél kevesebbel rendelkező képeket, és kijelöli azokat, amik nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot. A kutatók 10 000 képet néztek át ahhoz, hogy az algoritmust "megtanítsák" arra, hogy felismerje az egyes képek esztétikai értékét - kontraszt, élesség, kompozíció, színek alapján.
Írtak is egy komoly kutatást arról, hogyan történt mindez, itt lehet elolvasni!

0 Tovább

Intelligens játékállatokat készít a Google

A keresőcég egy nyilvánosságra került szabadalma olyan „okosjátékokról” szól, amik azon túl, hogy ölelnivaló plüssállatok, csúcstechnológiával működő, a környezetükre folyamatosan reagáló robotok is.

A cuki állatkák a szabadalom szerint egy szerverparkkal kommunikálva működnének, és a lehető legközelebb hoznák a gyerekeket az élő játékok illúziójához: beszélnének, ha kell, és „emberszerű arckifejezéseik” lennének.

A Google szerint ez a projekt egyáltalán nem biztos, hogy valaha kész termékké válik, elvégre a mindenféle sci-fi marhaságokkal (is) kísérletező titkos Google X részleg állt elő vele három évvel ezelőtt.

Jobb is lenne hagyni az ilyesmit, a Five Nights at Freddy’s játéksorozatban sem sült el túl jól a robotállatok felhasználása…

Forrás: Steam

0 Tovább

Újra száguld a Need for Speed

Kétéves szünet után tér vissza a Need for Speed-sorozat. Az EA bejelentése szerint az új NFS egy alcím nélküli reboot lesz, ami ez év végén jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Az első játékbemutatóra az E3-ig várni kell, egy rövid kedvcsináló videót azonban már alant is megtekinthettek.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek