Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Google legújabb szabadalma

Tegnap kapta meg a Google azt a szabadalmat, miszerint a GPS-képes eszközökön csekkolná a korábbi bejelentkezések helyszíneit, hogy rájöjjön, valóban a felhasználóhoz köthető-e a bejelentkezés.

A Google pontosítása szerint a GPS, mobilnet és az eszköz internetcsatlakozás aalapján az rendszerük megállapítaná, hogy ugyanonnan lép-e be a felhasználó, mint legutóbb - ha igen, ebben az esetben nem kérne jelszót, hanem csak "bejelentkezesi adatokat".

A szabadalom szerint a felhasználók megadhatnak olyan helyszíneket is, ahonan automatikusan beléphetnek a Google szolgáltatásaiba.

Amennyiben egy vadiúj helyről próbálna belépni a felhasználó, meg kell adnia a legútóbbi belépésének helyszínét - ami több kutató szerint is elég meggyőző jelszó-helyettesítő eszköz lehet. (Quartz)

0 Tovább

Amikor a Google kérdez

A Pillab blogja szúrta ki, hogy a Google új Android és iOS applikációkat jelentetett meg Study Kit névvel. Az appok a Google Duke és Stanford egyetemekkel közös Baseline Study kutatás kiterjesztését jelentik - a korai jelentkezők letölthetik az applikációkat, illetve a Chrome bővítményt, és a Google kutatóinak rendelkezésére bocsáthatják az egészségügyi adataikat.

A TechCrunch szerint a kutatás célja, hogy megtalálják az egészség "alapvonalát", bízva abban, hogy ez majd a betegségek kezelésében is hasznos lesz. A tervek szerint az online adatgyűjtés mellett nemsokára viselhető technológiával is kiegészítik az információkat a kutatásban részt vevő személyekről, például a glükózt mérő kontaktlencsével. A tanulmány több lesz, mint az olyan mérhető anyagok gyűjtése, mint a testmagasság és testsúly, vagy a napi kalóriabevitel, hiszen granuláris DNS-szekvenálás is része lesz.

(Akárki akármit mond, engem nem győz meg arról, hogy a Google nem embert akar építeni. Ha bárki keres, az alumínium-sapkám alatt megtalál.)

0 Tovább

Két hétig meggondolhatjuk magunkat a Steamen

A Steamen mostantól visszaválthatjuk a megvett játékainkat, legalábbis akkor, ha két óránál nem játszottunk többet velük, és a vásárlást követő két héten belül beadjuk a visszatérítési igényünket.

Az új funkció a Steam Supporton keresztül működik, és elméletileg bármilyen okból kifolyólag elindítható a folyamat. Aztán hogy a Steam tényleg visszaváltja-e az adott játékot, már a jövő zenéje.

A Steam terméktámogatása eddig sem a minőségéről volt híres, nagyon sokan panaszkodnak az ügyintézők flegmaságára és a meg nem válaszolt levelekre. Reméljük, hogy ezzel az újítással javul valamicskét a helyzet.

Forrás: Origo

0 Tovább

Az Apple új marketingstratégiája

Tim Cook-ot díjazta az EPIC polgári szabadságjogokkal foglalkozó Washington-i non-profit "vállalati vezető" címmel a magánélet védelméért és a titkosításért való hatásos kiállásaiért.

Cook, aki valóban rengeteg, témába vágó rendezvényen részt vesz, meglepően kemény hangvételű beszédet tartott, amiben bírálta a "legnagyobb Szilícium-völgyi" cégeket, akik a felhasználóik adataiból szereznek bevételt. Beszédében tett egy gyakorlatilag félreérthetetlen célzást a nemrég megjelent Google Photos-ra, mikor arról beszélt, hogy a személyes adataikat a felhasználóknak kellene kontrollálniuk, nem pedig hagyni, hogy "ingyen" applikációk adatokat bányásszanak például a családi fotóinkból.

Az Apple CEO-ja nyíltan felvállalta, hogy a cég nem ért egyet az amerikai titkosszolgálatok titkosítás-ellenző gyakorlatával - jól mutatja ezt az iMessage és a FaceTime is, mivel mindkettő titkosított kommunikációt tesznek lehetővé. Kijelentette azt is, hogy nem hajlandó a titkosszolgálatoknak "mesterkulcsot" átadni, amikkel bármelyik Apple termékhez hozzáférhetnének. Ahogy Cook nagyon magával ragadóan és inspirálóan megjegyzi: "Mások információinak védelme mindannyiunk információjának védelme".

Ahogy a TechCrunch írója is megjegyzi, szinte furcsa, hogy az Apple-nek eddig tartott, hogy marketingfogássá teszi a saját és Google üzleti modellje közti különbséget. Innentől valószínűleg egyre többet hallunk majd az Apple-ről, mint a magánélet védelmezőjéről.

0 Tovább

Ilyen, amikor a Minecraft és a LEGO találkozik

Már megvásárolható Steamen a LEGO Worlds című játék előzetes verziója, mely program nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy letaszítsa a homokozó játékok királyának tartott Minecraftet a trónról. A lenti videó nagyon hangulatos, és persze kissé ironikus is, lévén a Minecraft pont a LEGO-ból merítette az inspirációt.

0 Tovább

Mások Instagram-képeivel keres milliókat egy művész

Richard Prince amerikai festő- és fotóművész tavaly szervezett egy kiállítást, melyhez az Instagramról gyűjtött össze csinos, fiatal nőket ábrázoló fotókat.

Már akkor is megosztotta a közönséget a tárlat, elvégre ezek a képek nem teljesen Prince munkái voltak: ő mindössze képernyőmentéseket készített mások fotóiról, és azokat kinagyítva aggatta fel a galéria falára.

Azt pedig még kevesebben nyelik le, hogy Prince a kiállítás képeit sok-sok százezer dollárért (forintban súlyos milliók) adogatja el. Egyike a szóban forgó képeknek Doe Deere sminkes portréja, melynek kinagyított screenshotja 90 ezer dollárért kelt el.

A photo posted by Doe Deere (@doedeere) on

„Nem, nem szándékozom pereskedni. És nem, nem tudom, kinél kötött ki a kép” – írta Deere az Instagramján.

Nehéz megállapítani, hogy a művész jogsértést követett-e el vagy sem, szakértők szerint ehhez már egy bíróság állásfoglalása kéne. Addig is legfeljebb morgolódhatnak a képek eredeti készítői.

0 Tovább

Kung-fu, dínók, nácik és ’80-as évek egyetlen filmben

Végre megjelent a Kung Fury című független film, amiben egy harcművész zsaru csap szét a gonosz nácik között a ’80-as években. Két bunyó szünetében még a múltba is ellátogat, hogy összehaverkodjon az ókori istenekkel, és akkor a dínófejű polgárokról még nem is beszéltem...

Forrás: Kungfury.com

Nem, még véletlenül sem az én készülékemben van a hiba, a mindössze 31 perces Kug Fury tényleg egy eszelős állatság, de szerencsére a kifejezés pozitív értelmében.

A rövidfilmre Kickstarteren gyűjtötték össze a pénzt a szokatlan műfaj rajongói, és bár annyi suska nem jutott, hogy egész estés mozi legyen a projektből, azért ezt az ingyenes, félórás szórakozást is nagyon szépen köszönjük a lelkes alkotóknak és támogatóknak.

0 Tovább

Focista csajokkal hódít a FIFA 16

Jó hírünk van a valós és virtuális foci rajongóinak: a FIFA 16-ban végre női csapatok is megmérkőzhetnek egymással!

Forrás: EA

Igaz, csakis egymással, szóval nyugi, Messi nem fog felrúgni egy csinos hölgyet sem a szeptemberben megjelenő játékban.

Összesen egy tucat női válogatottal játszhatunk majd, köztük a német, az amerikai és a spanyol csapattal.

0 Tovább

Na ezért ne mobilozzunk folyton!

A japánok csak tudják: az okostelefon nem minden, néha érdemes felnézni a kijelzőről!
 

0 Tovább

Így táncolnak a magyar drónok

A drónokról általában nem a szórakoztatóipar jut az ember eszébe, de egy új művészeti kezdeményezés teljesen megváltoztathatja a vélekedést ember és technika kölcsönhatásáról.

A "Dancing with Drones" projekt keretében az ELTE-n fejlesztett, rajban repülő drónok látványos táncot lejtenek a levegőben. A robotkopterek ráadásul nem előre beprogramozot útvonalon repkednek, hanem valós időben reagálnak a táncos, jelen esetben a magyar származású, londoni koreográfus, Nina Kov mozdulataira.

A teljes showra még várni kell, vélhetően nyár végén tekinthetjük majd meg, a szervezők azonan egy rövid kis ízelítővel szolgáltak:

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek