Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen, amikor életre kel egy videojáték

A Mirror’s Edge című játékban úgynevezett futókat alakíthatunk, akik a megfigyelésre épülő totalitárius jövőben akrobataként rohannak épületről-épületre, hogy értékes és fontos üzeneteket juttassanak célba, persze a vezetés tudta nélkül.

Ez a mutatvány már egy videojátékban sem könnyű, hát még a valóságban, egy Claudiu Voicu nevű frerunner fiatalembernek azonban ez sem lehetetlen.

Claudiu egy fejkamerával, pár barátjával, és persze hihetetlen tehetségével keltette életre a Mirror’s Edge világát – érdemes megnézni a lenti videót!

0 Tovább

Érkezik a kormányok új királya

A Logitech ma bejelentett két új kormányt, melyek PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox One-ra hozzák el az autós valhallát.

Forrás: Logitech

Legalábbis reményeink szerint, melyeket az a tény táplál, hogy a gyártó G27 nevű kormányát tartják kategóriája legjobb termékének, annak ellenére, hogy nagyon nem tegnap jelent meg.

A Logitech két kormánya egyébként lényegében egy és ugyanaz, csak épp a gombok kiosztása és a driverek jelentenek fontos különbségeket. A PC-s és xboxos változat neve G920, a Sony-konzolkhoz készült kiadásé pedig G29. Áruk 399 euró, azaz nagyjából 125 ezer forint.

Forrás: Logitech

Ezért a pénzért egy prémium anyagminőségű kormányt és fém pedálokat kapunk, a gyártó ígérete szerint pedig minden korábbinál jobb érzés lesz a virtuális autóversenyzés. Már alig várjuk!

0 Tovább

Visszatér a PlayStation kabalája

Visszatér a PlayStation egyik legnépszerűbb kabalája, Ratchet, és hűséges robot barátja, Clank.

A 2016 elején érkező Ratchet & Clank kizárólag PlayStation 4-en jelenik meg, és a vele egyidőben érkező film alapján készült.


Az új előzetesen jól látszik, hogy a készítők kellő öniróniával közelítik meg a szoftvert, ami egy játékról készült film alapján készült játék.

0 Tovább

Nézd meg, hol kezdte Elon Musk!

Elon Musk a világűr megszállottjaként 30 évesen megalapította a SpaceX-et, 12 évesen pedig egy videojátékot készített, melyben szintén az univerzum sötétjében lehet repkedni.

Forrás: Blastar

Az 1984-es Blastar persze egy roppant egyszerű kis program: a játékosnak annyi a dolga, hogy egy bátor űrhajós szerepében szétlője az agresszor idegenek hidrogénbombáit.

Itt ki is lehet próbálni.

Musk 500 dollárért adta el a Blastart a PC and Office Technology című folyóiratnak. A programot egy játékrajongó Google szoftvermérnök írta át, hogy működjön a mai böngészőkben is.

0 Tovább

Magyarországra jönnek a cukimobilok

Magyarországon is kaphatók lesznek a a szingapúri Aplustec LLP kártyatelefonjai.

A Card Phone-ok bankkártya méretű, apró, színes mobilok, amik nem csak cukik, de elférnek egy pénztárcában és vízállóak (IPX8) is.

Forrás: Aplustec LLP

A CM1-Aqua, a CM1-Super és a CM1-Colour's nevű készülékek egyaránt 4 gigabájtos háttértárral bírnak, a készenléti üzemidő körülbelül 6 nap, szabványos micro-USB-n keresztül tölthetőek, a tetejébe pedig még olcsók is: 25-30 ezer forintért megvehetjük őket.

Forrás: Aplustec LLP

Elsősorban túrázásra, kirándulásra, nyaraláshoz és fesztiválhoz ajánlják, a saját okostelefon mellé kiegészítőként vagy helyettesítőként.

SIM-kártya-adaptert adnak hozzá: így nano- és micro-SIM-mel is tudjuk használni. A Bluetooth-tárcsázóval az elsődleges okostelefont is tudják irányítani. 

Forrás: Aplustec LLP

A beépített nyomkövetőnek hála, látjuk, hogy ismerősünket hol vesztettük el a fesztiválon vagy az erdőben, ahogy egy kisebb gyerek vagy idősebb rokont is be lehet mérni, ha baj van.

0 Tovább

Gyerekbarát lehet az új horrorjáték

A Frictional Games SOMA című játéka ugyanolyan ijesztő horrornak ígérkezik, mint a csapat korábbi címei voltak, mégsem biztos, hogy csak felnőtteknek ajánlják majd a korhatár-besoroló bizottságok.

Forrás: Frictional Games

A csapat Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint ugyanis egy olyan, elsősorban pszichológiai horrorra fókuszáló alkotás, mint a SOMA kicselezi a szokásos cenzori kérdéseket.

„Arra a kérdésre, hogy ’van a játékban élő emberek ellen irányuló erőszak?’, az a válasz, hogy ’az attól függ, mit nevezünk élőnek és embernek’” – írják a fejlesztők, rámutatva, hogy az eddigi korhatár-besorolási kritériumok a videojáték, mint médium egyre érettebbé válása miatt filozófiai problémákba ütközhetnek.

A Frictional Games emlékeztet rá, hogy a Penumbra: Overture például PEGI 12-es program lett, mert nincs benne konkrét erőszak, holott ettől függetlenül is félelmetes és komor témákat boncolgat.

0 Tovább

Uwe Boll mindenkit elküldött a búsba

Uwe Boll egy német filmrendező, aki azzal vált híressé (vagy inkább hírhedtté), hogy vacakabbnál vacakabb videojáték-adaptációkat készített, melyek rendre óriásit buktak. A rossz nyelvek szerint Herr Bollnak ez kapóra jött egy adózási kiskapu miatt, így gyakorlatilag a veszteséget termelő alkotásaiból tudott meggazdagodni.

Eközben persze sokan megutálták, különösképp a gamerek, akik sok kedvenc játékuk celluloid-mészárlása miatt máig haragszanak a német filmesre. Boll ennek ellenére nekiveselkedett a közösségi finanszírozásnak is, ám miután háromszor vallott kudarcot, elszakadt a cérna, és a YouTube-on küldte az anyukájába az összes olyan embert, aki nem volt hajlandó pénzt áldozni az egyébként biztosan remek Rampage 3: No Mercy című mozira.

A „fuck you all” című videó igazán szívhez szóló anyag, mondhatni a legjobb felvétel, amihez Boll valaha a nevét adta. Többek között lefikázza a Bosszúállókat, „fontos filmnek” nevezi a Rampage 3-at, és kijelenti, hogy „a közösségi finanszírozás halott”. Sőt, a végén még Hollywoodnak is búcsút int, bízzunk benne, hogy mindörökre.

0 Tovább

Valósággá válik az internetes rémmese

Egy elkötelezett rajongó valódi játékot készít a NES Godzilla című internetes rémtörténet (creepypasta) alapján. A szóban forgó sztori 2011-ben tűnt fel és egy olyan elátkozott Godzilla: Monster of Monsters játékról szól, melynek belsejében valami nagyon gonosz és sötét dolog lakozik.

Forrás: Bogleech

Aki szereti a borzongást, a videojátékokat, és nem utolsó sorban ért angolul, itt elolvashatja a sztorit, mely nemsokára valósággá válik, ugyanis egy Iuri Nery nevű fiatalember lefejleszti a történet középpontjában álló játékot. A rémmese első fejezete már készen van, a lenti videó pedig több mint meggyőző.

0 Tovább

Az európai Szilícium-völgy lehetőségei

Marvin Liao, Garai Gábor, Konstantinos Kyranakis és Martin Kern beszélgettek a Brain Bar Budapest második napján arról, hogy Európa számára mi lenne a legmegfelelőbb: egy, vagy több startup-központ? Mennyi állami beavatkozás szükséges? 

Martin Kern kiemelte, hogy a Szilícium-völgy alapvetően európai tehetségekből is él: innen szólítja magához a legtehetségesebbeket. Még a görögországi Európai Fiatalok Pártjának elnöke, Kyranakis azt hangsúlyozta, hogy szerinte egy európai startup-központra lenne szükség - hogy a befektetők is tudják, hol és kit találhatnak meg - ezzel sem a közönség, sem a beszélgetőtársai nem értettek egyet. Garai Gábor szerint Amerikára sem jellemző, hogy a startupok csak a Szilícium-völgybe gyűlnének, Boston például inkább az élettani startupokban erős, mint ahogy Magyarország a B2B szoftverekben. Szerinte fontosabb lenne, hogy térségeken belüli központok alakuljanak ki. 

Garai azt is kiemelte, hogy tévedés azt hinni, hogy az amerikai kormány nem vesz részt nagyon erősen a startup-szcéna felépítésében. Ha egy startup ugyanis becsődöl, minden abba fektetett dollárból 42 centet adójóváírás formájában visszakapnak a befektetők; a startupból származó bevételeket pedig jóval kevesebb adó terheli, mint az egyéb jövedelmeket. Marvin Liao szerint a problémát inkább az jelenti, hogy rengeteg erőforrást vesz igénybe a bürokráciának való megfelelés, hiszen Németoszágban 3-4 hét egy szerződés megkötése, még Londonban ez akár pár napon belül elintézhető. A közönség kis többséggel, de amellett voksolt, hogy kevesebb kormány-beavatkozást látna szívesen, bár Garai története a Mass Challange akcelerátorról kétségkívül sokak számára inspiráló volt.

Talán még Áder Jánosnak is, aki itt a Mass Challenge bostoni irodájában látható.

A bostoni kormányzó ugyanis személyesen járta ki a helyi cégeknél a hozzájárulást a vállalkozás alaptőkéjéhez, ami így rengeteg cégnek tudott segíteni, sőt, az egyik alapító a cég épülete mellé ma már két másik épületet is felhúzatott, hogy a másik vállalkozása is elférjen. A bostoni kormányzó gyakorlatilag a saját jó hírnevét tette kockára, és ma a Mass Challange több millió dollárt hoz a városnak. 

0 Tovább

Vitézy Dávid szerint a technológia alapvetően nem változtatja meg, hogyan közlekedünk

A volt BKK-vezér témája a jövőbiztos közlekedési tervezés volt. Az "okos utasok" témáját járta körül - ma már nem álldogálunk a buszmegállóban órákig, hanem csekkoljuk az applikáción, mikor jön a következő, nem tévedünk el, és a szociálisan frissülő app-ok miatt a dugókat is ki tudjuk kerülni.

A miniszteri biztos itt épp a hevesi közlekedést méri fel

Vitézy viszont rámutatott arra, hogy a legtöbbet használt útvonal-tervező applikációk, a google maps, vagy itthon a BKK Futár, nem annyira hasznosak például biciklistáknak. Az új, okosodó megoldások sem kombinálják a közlekedési eszközöket - például, hogy a külvárosból érkezve hol érdemes a kocsit hagyni, és metróra pattanni, vagy Bubit szerezni. Vitézy szerint ezek az app-ok valóban időt és energiát spórolnak, de egyelőre csak részleges megoldást jelentenek, alapvető változást nem. Arra van szükség, hogy a fenntartható közlekedés is vonzó, versenyképes, elérhető és magától értetődő legyen.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek