Forrás: JapanToday.com

A kép megtévesztő: a „vőlegényen”, a 80-as évekbeli, szögletesnek tűnő robot (a képen fekete csokornyakkendővel), valóban egy robotot „vesz el” feleségül: Yuki Kashiwagi, az AKB48 nevű japán popcsapat egyik énekesnőjének droid-verzióját.

A házasulandó feleket székben görgették le az oltárig, volt sok robot meghívott és torta is, sőt, emberi segítséggel még csók is. Az esküvő szervezői a Maywa Denki néven operáló testvérpár, akik “párhuzamos világbeli technikusokként” írják le magukat a weboldalukon – mindenféle elképesztő játékot készítenek, és Frois-t, a vőlegényt is ők építették.

Az esküvőn azok a szerencsések vehetek részt – más robotokon kívül – akiknek sikerült meghívót venniük erre a remélhetőleg megismételhetetlen eseményre.

Az esküvő persze nem legális, sőt, a Tokyo Desu magazin szerint jó esély van arra, hogy a vőlegény ember, csak robotruhát húzott. A Maywa Denki nem nyilatkozott arról, hogy mivel kapcsolatban akartak nyilatkozatot tenni a robot-esküvő kapcsán, szóval mindenki nyugodtan olvassa bele azt, amit a 21. században problémának lát az ember technológiai ráutaltságával kapcsolatban. Reméljük, a Maywa Denkihez pedig sokkal több megrendelés érkezett az esküvő óta!