Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Esküvő-szezon Japánban is: két robot házassága

Forrás: JapanToday.com

A kép megtévesztő: a „vőlegényen”, a 80-as évekbeli, szögletesnek tűnő robot (a képen fekete csokornyakkendővel), valóban egy robotot „vesz el” feleségül: Yuki Kashiwagi, az AKB48 nevű japán popcsapat egyik énekesnőjének droid-verzióját.

A házasulandó feleket székben görgették le az oltárig, volt sok robot meghívott és torta is, sőt, emberi segítséggel még csók is. Az esküvő szervezői a Maywa Denki néven operáló testvérpár, akik “párhuzamos világbeli technikusokként” írják le magukat a weboldalukon – mindenféle elképesztő játékot készítenek, és Frois-t, a vőlegényt is ők építették.

Az esküvőn azok a szerencsések vehetek részt – más robotokon kívül – akiknek sikerült meghívót venniük erre a remélhetőleg megismételhetetlen eseményre.

Az esküvő persze nem legális, sőt, a Tokyo Desu magazin szerint jó esély van arra, hogy a vőlegény ember, csak robotruhát húzott. A Maywa Denki nem nyilatkozott arról, hogy mivel kapcsolatban akartak nyilatkozatot tenni a robot-esküvő kapcsán, szóval mindenki nyugodtan olvassa bele azt, amit a 21. században problémának lát az ember technológiai ráutaltságával kapcsolatban. Reméljük, a Maywa Denkihez pedig sokkal több megrendelés érkezett az esküvő óta!

0 Tovább

Az animék napjai meg vannak számlálva

Anno Hideaki, a Neon Genesis Evangelion alkotója egy interjúban kifejtette, hogy a japán rajzfilmipar halála „elkerülhetetlen”.

„A japán animáció leszállóágban van, a csúcsot már megjárta. Az elkerülhetetlen összeomlás után lehetséges, hogy jön majd egy megújuló időszak. (…) Nem hiszem, hogy a rajzfilmek eltűnnének, de a mostani állapotok, amik érdekes filmek létrejöttét segítik elő, nem biztos, hogy a jövőben is fennállnak majd” – magyarázta Anno.

Állítja, ez elsősorban a nem japán ázsiai rajzfilmek számára jelenthet komoly lehetőséget, ugyanis az európai közhiedelmekkel ellentétben nem csak animék léteznek a Távol-Keleten.

És hogy mi a baj az animékkel? Nos, magukkal a filmekkel semmi, a japán animációs vállalatok azonban nem érzik az új korok szelét, és még mindig a DVD és Blu-ray-eladásokban látják a pénzt.

Mivel viszont ezek a médiumok egyre kevésbé vonzók a vásárlók számára, csökkennek a bevételek, és a rajzfilmkészítők is egyre többször panaszkodnak az alacsony fizetésekre.

Mi, európai nördök pedig csak kapkodjuk a fejünket, és aggódunk, hogy mi lesz velünk, ha egy nap elapad a japán anime-csap.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek