Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Esküvő-szezon Japánban is: két robot házassága

Forrás: JapanToday.com

A kép megtévesztő: a „vőlegényen”, a 80-as évekbeli, szögletesnek tűnő robot (a képen fekete csokornyakkendővel), valóban egy robotot „vesz el” feleségül: Yuki Kashiwagi, az AKB48 nevű japán popcsapat egyik énekesnőjének droid-verzióját.

A házasulandó feleket székben görgették le az oltárig, volt sok robot meghívott és torta is, sőt, emberi segítséggel még csók is. Az esküvő szervezői a Maywa Denki néven operáló testvérpár, akik “párhuzamos világbeli technikusokként” írják le magukat a weboldalukon – mindenféle elképesztő játékot készítenek, és Frois-t, a vőlegényt is ők építették.

Az esküvőn azok a szerencsések vehetek részt – más robotokon kívül – akiknek sikerült meghívót venniük erre a remélhetőleg megismételhetetlen eseményre.

Az esküvő persze nem legális, sőt, a Tokyo Desu magazin szerint jó esély van arra, hogy a vőlegény ember, csak robotruhát húzott. A Maywa Denki nem nyilatkozott arról, hogy mivel kapcsolatban akartak nyilatkozatot tenni a robot-esküvő kapcsán, szóval mindenki nyugodtan olvassa bele azt, amit a 21. században problémának lát az ember technológiai ráutaltságával kapcsolatban. Reméljük, a Maywa Denkihez pedig sokkal több megrendelés érkezett az esküvő óta!

0 Tovább

Intelligens játékállatokat készít a Google

A keresőcég egy nyilvánosságra került szabadalma olyan „okosjátékokról” szól, amik azon túl, hogy ölelnivaló plüssállatok, csúcstechnológiával működő, a környezetükre folyamatosan reagáló robotok is.

A cuki állatkák a szabadalom szerint egy szerverparkkal kommunikálva működnének, és a lehető legközelebb hoznák a gyerekeket az élő játékok illúziójához: beszélnének, ha kell, és „emberszerű arckifejezéseik” lennének.

A Google szerint ez a projekt egyáltalán nem biztos, hogy valaha kész termékké válik, elvégre a mindenféle sci-fi marhaságokkal (is) kísérletező titkos Google X részleg állt elő vele három évvel ezelőtt.

Jobb is lenne hagyni az ilyesmit, a Five Nights at Freddy’s játéksorozatban sem sült el túl jól a robotállatok felhasználása…

Forrás: Steam

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek