Allen Firstenberg New York-i lakos két évvel ezelőtt vett egy Google Glasst, amit azóta is folyamatosan hord. Úgy értem, állandóan. Mindig. És nagyon királynak gondolja.

Allen a Google Plus fiókján írt egy hosszabb bejegyzést az androidos okosszemüveggel kapcsolatos tapasztalatairól. A viszonylag hosszú posztban többek között elmondja, hogy amióta megvan a szemüvege, több száz ember kérdezett rá nála, hogy mégis milyen, és még nem telt el úgy hétvége, hogy valaki ne állította volna meg miatta. Hiába, az embereket érdekli a Google Glass, amit Allen szerint egy rövid prezentációt követően 6-tól 80 éves korig mindenki ugyanúgy nyugtáz:

„Ez király!”

Firstenberg állítja, hogy nincs olyan helyzet, amikor ne járnának a Glass csodájára. Egyszer még egy repülőúton is a frászt hozták rá különleges szemüvege miatt: az egyik légi utaskísérő arra kérte, hogy fáradjon hátra vele a gép végébe, ugyanis „beszélniük kell”, amikor pedig szegény Allen már kezdett megijedni, kiderült, hogy az izgatott utaskísérő csak három dolgot akart kérdezni tőle:

„Mi az a fején, mit csinál, és hol szerezhetek egyet?”

Allen tapasztalatai szerint azok, akiknek nem tetszik a Glass, csak a külseje miatt szoktak ódzkodni: egyesek túl feltűnőnek, mások épp hogy túlságosan észrevehetetlennek tartják a különleges szemüveget, aminek azonban szerinte egyedüli hátránya a hardver időleges gyengülése. Szoftveres téren ugyanakkor a Glass minden más okoseszközt képes helyettesíteni, legyen szó óráról, telefonról, táblagépről, bármiről.

„Ahogy sokaknak, elsőre nekem is a kiterjesztett valóság jutott eszembe a Glassról. Amikor azonban hordani kezdtem, rájöttem, hogy ez több annál. Bizonyos értelemben jobb. (…) A kiterjesztett valóság eltereli a figyelmed a körülötted lévő világról. A Glass viszont azt akarja, hogy a pillanatnak élj.” – mondja Allen, aki nagyon reméli, hogy nemsokára egy újabb változatot is bemutat a Google, ő ugyanis egy napot sem akar többé okosszemüveg nélkül élni.

És hogy milyen az élet a Google Glassen át? Nos, a lenti videó talán választ ad a kérdésre.