Holnap rajtol az eCSI Hacker Playground verseny a világ legnagyobb biztonságtechnikai konferenciáján, a Las Vegas-i Black Hat USA-n. Ezért a világ legjobb hackereinek jelentkezését várják a magyar BalaBit és a Silent Signal által szervezett megmérettetésre.

Felfedik a módszereket

Észak-Amerikától Ázsiáig minden hacker felmérheti tudását: az online játékon ugyanis bárki részt vehet, aki legális körülmények között szeretne belekóstolni a hackerek világába.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a verseny eredményeit anoním módon kiértékelve egyedülálló térképet rajzoljanak a leggyakrabban kihasznált sebezhetőségekről, módszerekről és technikákról, melyet az informatikai támadások során bevetnek az elkövetők.

Online háború

A verseny egy online wargame keretében zajlik majd: a mindennapi életből vett példák, valódi informatikai rendszerekben is fellelhető sebezhetőségek alapján készített, különböző nehézségi szintű pályákat kell a versenyzőknek teljesítenie. A leggyorsabb és legkreatívabb megoldásokat is díjazzák majd.

A játék július 31-én magyar idő szerint 21 órakor rajtol, innentől számítva 9 nap áll a résztvevők rendelkezésére hogy teljesítsék a feladatokat. A kihívásokat bármikor el lehet kezdeni, ehhez egy rövid regisztráció kell a játék oldalán.