Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oszama bin Laden akár gamer is lehetett volna

Az amerikai hírszerzés nemrég friss információkkal szolgált az Oszama bin Láden erődje elleni 2011-es támadásról, és kiadták néhány, a terroristavezér házában talált könyv és újság címét is. Ezek között pedig akad két igen érdekes irat:

  • a Delta Force: Xtreme 2 című akciójáték útmutatója
  • egy neves amerikai játékportál Game Spot Videogame Guide című kiadványa

Persze kár lenne azt hinni, hogy az Egyesült Államok elsőszámú ellensége videojátékokkal múlatta az időt. A hivatalos szervek szerint ezeket az anyagokat valószínűleg a ház többi lakója olvasgatta.

Talán jobb is így, mert bin Laden nem lett volna túl jó véleménnyel a Delta Force: Xtreme 2 című 2009-es FPS-ről. A sajtó darabokra szedte a NovaLogic alkotását, mely cég azóta sem rukkolt elő semmivel, valószínűleg még mindig az egyik sarokban sírnak a fejlesztők.

Forrás: AFP

0 Tovább

 Zúzz te is úgy, mint Godzilla!

A tavalyi amerikai Godzilla mozi óta várjuk, hogy ismét az óriási sugárhányó hüllő bőrébe bújva rombolhassunk le távol-keleti metropoliszokat.

Az azonos című konzolos játék legújabb videója most csillapíthatja kicsit pusztítás iránti éhségünket.

A Godzilla tavaly év végén jelent meg Japánban PS3-ra és PS4-re, idén nyáron pedig mi, európai rajongók is rátehetjük a kezünket.

0 Tovább

25 év után tér vissza a legnagyobb videojáték-bajnokság

A Nintendo bejelentette, hogy visszatér Nintendo World Championships, méghozzá az idei E3-mal egy időben! A selejtezőket Amerika nagyvárosaiban rendezik meg, a döntő pedig június 14-én lesz Los Angelesben. Érdemes megnézni a bejelentéshez készített, kifejezetten vicces videót is.

A Nintendo World Championships annak idején a legjelentősebb gamer megmérettetésnek számított, nagyjából úgy, mint ma egy International, csak konkurensek híján.

Az 1990-ben tartott első és mindmáig egyetlen bajnokság keretében egy külön erre a célra gyártott játékban kellett időre teljesíteni bizonyos kihívásokat. Ezek a játékok ma a gyűjtők szent gráljai: alig néhány darab létezik belőlük, a legutóbbit 100 ezer dollárért adták el tavaly az eBay-en.

0 Tovább

Virtuális séta egy vár romjai között

David Finsterwalder mobilfejlesztő drónok és egyéb technikák használatával létrehozott egy virtuális túrát a németországi Hohenrechberg vár romjai között.

A túrát David elméletileg VR-sisakokhoz tervezte, de bármilyen formában izgalmas látnivaló, hála az Unreal Engine 4 nevű, elsősorban videojátékoknál használt grafikusmotor alkalmazásának.

Talán messzemenő gondolat, de érdekes előfutára lehet mindez egy olyan kornak, amikor a virtuális tér helyszíneit többé nem megrajzolni, hanem leképezni fogják a grafikusok…

0 Tovább
1234
»

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek