Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érkezik a kormányok új királya

A Logitech ma bejelentett két új kormányt, melyek PC-re, PlayStation 3-ra és 4-re, valamint Xbox One-ra hozzák el az autós valhallát.

Forrás: Logitech

Legalábbis reményeink szerint, melyeket az a tény táplál, hogy a gyártó G27 nevű kormányát tartják kategóriája legjobb termékének, annak ellenére, hogy nagyon nem tegnap jelent meg.

A Logitech két kormánya egyébként lényegében egy és ugyanaz, csak épp a gombok kiosztása és a driverek jelentenek fontos különbségeket. A PC-s és xboxos változat neve G920, a Sony-konzolkhoz készült kiadásé pedig G29. Áruk 399 euró, azaz nagyjából 125 ezer forint.

Forrás: Logitech

Ezért a pénzért egy prémium anyagminőségű kormányt és fém pedálokat kapunk, a gyártó ígérete szerint pedig minden korábbinál jobb érzés lesz a virtuális autóversenyzés. Már alig várjuk!

0 Tovább

Gyerekbarát lehet az új horrorjáték

A Frictional Games SOMA című játéka ugyanolyan ijesztő horrornak ígérkezik, mint a csapat korábbi címei voltak, mégsem biztos, hogy csak felnőtteknek ajánlják majd a korhatár-besoroló bizottságok.

Forrás: Frictional Games

A csapat Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint ugyanis egy olyan, elsősorban pszichológiai horrorra fókuszáló alkotás, mint a SOMA kicselezi a szokásos cenzori kérdéseket.

„Arra a kérdésre, hogy ’van a játékban élő emberek ellen irányuló erőszak?’, az a válasz, hogy ’az attól függ, mit nevezünk élőnek és embernek’” – írják a fejlesztők, rámutatva, hogy az eddigi korhatár-besorolási kritériumok a videojáték, mint médium egyre érettebbé válása miatt filozófiai problémákba ütközhetnek.

A Frictional Games emlékeztet rá, hogy a Penumbra: Overture például PEGI 12-es program lett, mert nincs benne konkrét erőszak, holott ettől függetlenül is félelmetes és komor témákat boncolgat.

0 Tovább

Uwe Boll mindenkit elküldött a búsba

Uwe Boll egy német filmrendező, aki azzal vált híressé (vagy inkább hírhedtté), hogy vacakabbnál vacakabb videojáték-adaptációkat készített, melyek rendre óriásit buktak. A rossz nyelvek szerint Herr Bollnak ez kapóra jött egy adózási kiskapu miatt, így gyakorlatilag a veszteséget termelő alkotásaiból tudott meggazdagodni.

Eközben persze sokan megutálták, különösképp a gamerek, akik sok kedvenc játékuk celluloid-mészárlása miatt máig haragszanak a német filmesre. Boll ennek ellenére nekiveselkedett a közösségi finanszírozásnak is, ám miután háromszor vallott kudarcot, elszakadt a cérna, és a YouTube-on küldte az anyukájába az összes olyan embert, aki nem volt hajlandó pénzt áldozni az egyébként biztosan remek Rampage 3: No Mercy című mozira.

A „fuck you all” című videó igazán szívhez szóló anyag, mondhatni a legjobb felvétel, amihez Boll valaha a nevét adta. Többek között lefikázza a Bosszúállókat, „fontos filmnek” nevezi a Rampage 3-at, és kijelenti, hogy „a közösségi finanszírozás halott”. Sőt, a végén még Hollywoodnak is búcsút int, bízzunk benne, hogy mindörökre.

0 Tovább

Valósággá válik az internetes rémmese

Egy elkötelezett rajongó valódi játékot készít a NES Godzilla című internetes rémtörténet (creepypasta) alapján. A szóban forgó sztori 2011-ben tűnt fel és egy olyan elátkozott Godzilla: Monster of Monsters játékról szól, melynek belsejében valami nagyon gonosz és sötét dolog lakozik.

Forrás: Bogleech

Aki szereti a borzongást, a videojátékokat, és nem utolsó sorban ért angolul, itt elolvashatja a sztorit, mely nemsokára valósággá válik, ugyanis egy Iuri Nery nevű fiatalember lefejleszti a történet középpontjában álló játékot. A rémmese első fejezete már készen van, a lenti videó pedig több mint meggyőző.

0 Tovább

Bemutatkozott a játékirányítás jövője

A Steam Controller nem új találmány, a Valve már ezer éve bejelentette, hogy aztán vagy háromszor kezdje elölről a különleges gamepad fejlesztését. Az eszköz lényege, hogy nem analóg karokkal, hanem érintésre érzékeny, puha felületekkel látták el, így elméletileg van annyira pontos, hogy helyettesítse az egeret.

Forrás: Steam

A Valve most egy saját készítésű videóban magyarázza el, miért is lesz olyan jó, ha megjelent a Steam Controller: a periféria a gamepadek kényelmét mossa össze az egér pontosságával.

Jómagam aktív játékosként kicsit szkeptikus vagyok, a Valve azonban híres arról, hogy eleinte senkinek sem tetsző ötletekkel tarolja le a piacot, szóval lehetséges, hogy tényleg ez a cucc a jövő. Az mindenesetre biztos, hogy a videó narrátora nagyon-nagyon lelkes.

0 Tovább

Még idén kitörhet az apokalipszis

Tegnap végre hivatalosan is bejelentették a Fallout 4-et, akinek kimaradt a lenti előzetes, az feltétlen nézze meg, de csak miután bekészített maga mellé egy üveg Nuka Colát.

Ennél is izgalmasabb azonban, hogy az Amazon, a GameStop, a GMG, sőt, a játékot kiadó Bethesda saját online boltja is 2015-ös megjelenéssel tette előrendelhetővé a programot, azaz a Fallout 4 még idén megjelenhet.

Bár ez ritka eljárás a nagybetűs játékiparban, pont a Bethesdánál láttunk hasonlót: a Skyrimet a 2011-es E3-on mutatta be a kiadó, és még az év novemberében boltokba került a játék.

0 Tovább

Ilyen, amikor a Minecraft és a LEGO találkozik

Már megvásárolható Steamen a LEGO Worlds című játék előzetes verziója, mely program nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy letaszítsa a homokozó játékok királyának tartott Minecraftet a trónról. A lenti videó nagyon hangulatos, és persze kissé ironikus is, lévén a Minecraft pont a LEGO-ból merítette az inspirációt.

0 Tovább

Focista csajokkal hódít a FIFA 16

Jó hírünk van a valós és virtuális foci rajongóinak: a FIFA 16-ban végre női csapatok is megmérkőzhetnek egymással!

Forrás: EA

Igaz, csakis egymással, szóval nyugi, Messi nem fog felrúgni egy csinos hölgyet sem a szeptemberben megjelenő játékban.

Összesen egy tucat női válogatottal játszhatunk majd, köztük a német, az amerikai és a spanyol csapattal.

0 Tovább

Mad Max nem csak a moziban kemény

Újabb előzetest kapott a Mad Max játék, amit a Just Cause-okkal híressé vált Avalanche Studios fejleszt. A programban a címszereplő bőrébe bújva irthatjuk a még Maxnél is zakkantabb sivatagi banditákat, miközben saját autót építünk, és meghódítjuk a poszt-apokaliptikus senki földjét.

Forrás: Avalanche Studios

A külföldi sajtó szerencsés munkatársai egyébként nemrég kipróbálták a szeptemberben megjelenő játék egy korai változatát, és vegyes tapasztalatokról számoltak be. Reméljük, hogy a fejlesztők tudják, mit csinálnak, mert a lenti videó után hatalmas pofára esés lenne egy közepes alkotást kapni.

0 Tovább

Újra száguld a Need for Speed

Kétéves szünet után tér vissza a Need for Speed-sorozat. Az EA bejelentése szerint az új NFS egy alcím nélküli reboot lesz, ami ez év végén jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Az első játékbemutatóra az E3-ig várni kell, egy rövid kedvcsináló videót azonban már alant is megtekinthettek.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek