Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Emojikkal magyarázzák meg a klímaváltozást

Bill Nye amerikai tévés személyiség elsősorban showman, másodsorban tudós, aki gyerekek millióit ismertette meg a tudomány alapjait.

Forrás: Facebook

Az öreg Nye még ma is aktív, most pedig emojikkal magyarázza el nekünk, mi az a klímaváltozás és miért nem kéne örülni neki. Angolosok előnyben.

0 Tovább

Így futtassa régi gépen az év legjobb játékát!

A The Witcher 3: Wild Hunt 2015 eddigi leggrandiózusabb, legkidolgozottabb játéka, mely ráadásul viszonylag gyenge gépen is el-eldöcög, ha az ember hajlandó alacsonyabbra venni a grafikai beállításokat a vonzó és csodás „Ultra”-nál.

Vannak azonban, akiknek még ennyi sem elég, mert a PC-jük nagyon-nagyon-NAGYON régi, esetleg notebookot használnak, mely értelemszerűen kisebb teljesítményű, mint egy asztali játékgép. Nos, nekik lehet hasznos LowSpecGamer videója, aki addig butította a Witcher 3-at, míg az jól nem futott az alábbi konfigon:

Processzor: Intel Core i7-2637M @ 1.7 GHz
Memória: 8 GB DDR3
VGA: NVIDIA GeForce GT 540M

Igen, ez jócskán a minimumként megjelölt gépigény alatt van, a játék pedig még mindig egész jól néz ki. Persze a fejlesztők nem véletlenül adtak meg egy anno hivatalos alapkonfigot: ilyen mértékű butításnál előfordulhatnak apróbb instabilitási gondok.

0 Tovább

Spielbergnek bejött a szimuláció

Steven Spielberg kilátogatott a Los Angeles-i E3-ra, ahol bepattant az Xbox One-ra ősszel érkező Forza Motorsport 6 elé, hogy kipróbálja, milyen esőben száguldozni egy virtuális versenypályán.

A lenti kép többet mond ezer szónál, csakúgy mint az a kevéssé ismert tény, hogy a modern számítógépeket is részben Spielbergnek köszönhetjük.

Forrás: Facebook / Forza Motorsport

0 Tovább

Hülyét csinált magából a vagyonokat érő startup

A Snapchat egy négyéves alkalmazás, mely ráadásul komoly befektetői tőkével játszadozhat. Épp ezért érthetetlen, miért készített a cég vezérigazgatója egy olyan kínos videót, mint amilyen a lent látható, tegnap feltöltött anyag.

A „Mi az a Snapchat?” című kis bemutatóanyag legnagyobb felbontása 240p (jól olvasták), Evan Spiegel pedig monoton, unott hangon magyarázza el benne, hogy mire jó és hogyan működik az applikáció. Aha.

A YouTube-ra feltöltött videó nem kommentelhető, a cég pedig egyelőre nem fűzött kommentárt a filmecskéhez. Melyen viszont elég sokan mulatnak az interneten, valljuk be, okkal.

0 Tovább

Jövőre az Andromédán kötünk ki

Az EA az E3-on mutatta be a Mass Effect: Andromedát, mely a méltán népszerű videojáték-sorozat negyedik felvonása lesz.

A PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re készülő program nem közvetlen folytatása a 2012-ben lezárult trilógiának, hanem sok-sok évvel az abban látott események után játszódik.

Főszereplőnk emberi karakter, neme és külseje teljesen ránk van bízva, így értelemszerűen a fenti E3-as videóban látott férfi csak illusztráció.

Mint ahogy az egész bemutatkozó anyag az: bár a játék által használt grafikus motorral (Frostbite) készült, a videó valójában csak amolyan vizuális célkitűzés, egyáltalán nem biztos, hogy a csak nagyon sokára megjelenő Andromeda is így néz majd ki.

És hogy mikor van az akkor? Nos, az EA szerint 2016 végén, ami még simán csúszhat is, úgyhogy nem szabad meglepődni rajta, hogy a játékkal kapcsolatban meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre.

Annyi kiderült mindenesetre, hogy a történet az Andromeda galaxisba kalauzolja el a játékosokat, ahol valószínűleg új fajok, bolygók, birodalmak várják, hogy felfedezzék őket.

Forrás: EA

0 Tovább

Hihetetlen bejelentések az E3-on

Az idei E3 hozott néhány váratlan meglepetést, melyekre külön nem érdemes kitérni, gyorsan összefoglalni azonban mindenképp szükséges őket, a teljesség igénye a kronológiai pontosság nélkül.

Először is azok, akik a Dreamcast-éra óta várják, hogy folytatódjon a Shenmue saga, most végre tehetnek is álmaik valóra válásáért: Szuzuki Ju Kickstarterre vitte a PC-re és PS4-re készülő Shenmue III-at, mely egyetlen éjszaka alatt összekalapozott 1,2 millió dollárt a szükséges 2 millióból. A játék 29 dollárért már a miénk, a magam részéről gamer kötelességemnek tartom, hogy beszerezzem.

Szintén sokkoló volt az a bejelentés, melyet tegnap (is) pletykáltak, de nem hittük el: igen-igen, TÉNYLEG remake-elik a Final Fantasy VII-ez, azaz valószínűleg közel a világvége, ahogy Peter Vankman megjósolta. A játékról nem sok derült ki azon túl, hogy PS4-re jelenik majd meg. És hogy valamiért egy mátrixos, zöld filterrel mosták át az egészet, mert miért ne.

Szinén meglepő, hogy bár a Ubisoft az éves folytatások bűvöletében ég, azért hajlandó volt idén ésszerűen eljárni, és a tavaly megjelent, kellemes The Crew című autóversenyes játékhoz új rész helyett mezei kiegészítőt hegeszteni.

Igen, kiegészítőt: tudják, mint régen, amikor még pénzért lehetett venni komplett játékok tartalmával vetekedő küldetéslemezeket, és nem csak több tízeurós DLC-kre szórtuk el a fizetést, hogy legyen egy klassz aranyozott lópáncélunk az Oblivionban. A The Crew: Wild Run az off-road száguldozásra helyezi a hangsúlyt és novemberben jelenik meg. Örülünk.

Mint ahogy az új South Park-játéknak is örülünk, mely ezúttal nem a The Stick of Truth fantasy körítését kapja, hanem a sorozat szuperhősös vonalát erősíti. A bejelentés azért volt meglepő, mert egyrészt a botrányos rajzfilmsorozat alkotói tavaly még nem nagyon akartak új részt készíteni, másrészt pedig mert a többi ubisoftos címmel ellentétben erről tudtunkkal semmi sem szivárgott ki. A címe egyébként nem semmi: South Park: The Fractured but Whole.

És a végére hagytuk a legmelegebb pitét: a Sony végre újra bemutatta az eredetileg még PlayStation 3 exkluzívnak szánt, majd hat teljes évre eltemetett The Last Guardian című különös hangulatú alkotást, mely jövőre jelenik meg PS4-re. A játék grafikailag nem fejlődött túl sokat a 2009-es bemutató óta, de még most is nagyon szép és hangulatos. Persze mi csak akkor hisszük el, hogy lesz belőle valami, ha már játszhatunk vele...

0 Tovább

Ilyen lesz az új Halo

A Halo 5: Guardians végre rendesen, mozgásban is látható volt az E3-on. Szép lesz, meg remélhetőleg jó is. Megjelenés október 27-én, kizárólag Xbox One-ra.

0 Tovább

Már megint hülyítenek bennünket a japánok

Vagy ha nem ők, akkor valakik, akik élvezik, hogy forgatják a tőrt a játékosokban. Történt ugyanis, hogy már megint szóba került a Final Fantasy 7 totális remake-je, csak ezúttal nem PS3-ra, hanem PS4-re.

A források szerint (amik persze ezúttal is névtelenek) a ma esti Sony E3 konferencián leleplezik a játékot, melyre gyakorlatilag a PS3 bemutatkozása óta vár az egész gamer-társadalom.

2006-ban a Sony az ikonikus PlayStation 1-re megjelent FF VII intrójának 3D-s, részletes változatával sokkolta a közönséget, hogy bemutassa, milyen erős az új konzol (fent).

A játékból azonban semmi sem lett, sőt, a prezentációt készítő Square Enix szerint nem is lehetett volna, mert túl sok erőforrást zabálna fel a munka.

Hogy ma este végre lesz-e FF VII remake-je a világnak, kiderül, de ha nem, reméljük, hogy legalább annyit bejelent a Sony és a Square Enix, hogy SOHA nem lesz semmi a dologból, ugyanis egyre jobban fáj a bizonytalanság.

0 Tovább

Világvégével indult az E3

A Bethesda tartotta az első nagyobb E3-as konferenciát, a kiadó három nagy sorozatához is mutatott be folytatást. Érdekes, hogy ezek mindegyike apokaliptikus hangulatú program.

Kezdjünk a Fallout 4-gyel, mely a népszerű szerepjáték-széria legújabb felvonásaként még az idén befut PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. A november 10-i megjelenésig még biztos látjuk a programot, addig is lehet örvendeni az E3-as trailernek.

Szintén ősszel érkezik a meglepetésjáték Dishonored második része. A csak simán Dishonored 2-nek nevezett játék két főszereplővel és egy teljesen új várossal igyekszik meghódítani a rajongók szívét. A bemutató videó hangulatos, igaz, a játékmenetről nem sokat árul el. Talán majd a Gamescomon.

Végül, de nem utolsó sorban a Bethesda az id Software új Doomját is magával vitte az E3-ra. Nos, jómagam, aki a gyermekkorom nagy részét a virtuális démonok bűvöletében életem, csak annyit mondhatok, hogy a texasi csapat látszólag megoldotta a gordiuszi csomót, és sikeresen ötvözte a régi játékok akciódús játékmenetét a Doom 3 lassabb tempójú horrorjával. A Doom jövő tavasszal érkezik, szintén PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Várjuk!

0 Tovább

Ilyen, amikor életre kel egy videojáték

A Mirror’s Edge című játékban úgynevezett futókat alakíthatunk, akik a megfigyelésre épülő totalitárius jövőben akrobataként rohannak épületről-épületre, hogy értékes és fontos üzeneteket juttassanak célba, persze a vezetés tudta nélkül.

Ez a mutatvány már egy videojátékban sem könnyű, hát még a valóságban, egy Claudiu Voicu nevű frerunner fiatalembernek azonban ez sem lehetetlen.

Claudiu egy fejkamerával, pár barátjával, és persze hihetetlen tehetségével keltette életre a Mirror’s Edge világát – érdemes megnézni a lenti videót!

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek