Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így Dolgoztok Ti VIII - Winkler Zsolt, Startup inkubátor igazgató

Hetente jelentkező sorozatunkban a hazai techszférában dolgozókat faggatjuk ki arról, hogyan is telik egy munkanapjuk. Az új részben Winkler Zsolt mesél arról, mit is csinál, hogyan és miért.

Korábbi interjúk:

VII. Bartha Gizella, UX kutató

VI. Schwartz Ádám, backend fejlesztő

V. Krasznay Csaba, kiberbiztonsági szakember

IV. Szántó Péter, Chief Everything Officer

III. Pásztor Dávid, UX dizájner

II. Mester Tamás, üzleti intelligencia elemző és tanácsadó

I. Varga Attila, UX-specialista és iOS-fejlesztő

Mi a jelenlegi munkád?

A Kitchen Budapest ügyvezetője vagyok

Hogyan dolgozol?

Szünet nélkül, valamin mindig kattog az agyam :)

Otthon azért igyekszem kikapcsolni...

Milyen telefonod van?

iPhone6

Milyen gépet használsz?

Apple MacBook

Hogyan telik egy-egy napod?

Reggel átfutom, hogy van-e valami sürgető, rövid emailben vagy az irodába menet telefonon elintézhető dolog, a délelőttökre igyekszem szervezni a megbeszélések jelentős részét, hogy délután elmélyültebben tudjak egy-egy adott témával foglalkozni. Igyekszem hazaérni mielőtt a gyerek aludni megy, hogy még vele is lehessek egy picit majd fektetés után még egy kis gép előtti emailezés következő napra készülés.

Hogyan kezdtél el startupokkal foglalkozni?

A KIBU-ban 2007 óta foglalkozunk ötletek inkubációjával. Ez a kezdeti években inkább a KIBU kutatóinak belső projektjeire való fókuszálást jelentette, melyek közül több jelentős nemzetközi siker is lett. 2012-ben indítottuk el Startup inkubációs programunkat, mely lehetőséget adott arra, hogy ötletekbe tőkebefektetéssel együtt vegyünk részt.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

A folyamatos inspirációt, az állandó kérdéseket, melyekre válaszokat lehet keresni. Hiszem, hogy ez visz előre.

Mi alapján választjátok ki a Kitchen Budapest-nél a támogatandó ötleteket?

Két programot műödtetünk. A Talent programban olyan csapatokat keresünk akiknek ötlet fázisban lévő projektjüket a KIBU belső (core team) csapatával kiegészülve tudunk a mindennapokban tovább fejleszteni egy működő prototípusig és igazán itt van arra is lehetőségünk, hogy a következő fázisba, a Startup Programunkba léptessünk át csapatokat, ahol már egy kerek egész közösség (minden specifikus tudást kielégítő csapat) viheti tovább az elkészült prototípust, dolgozhatja ki a letisztult ötletét. Alapvetően olyan technológiai csapatokat keresünk akiknek ötlete képes lehet 1 millió ember életét megváltoztatni.

Szerinted milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki sikerre tudja vinni a startupját?

Kitartó, becsületes, szorgalmas, nyitott, érdeklődő, csapatjátékos

Mit tanácsolsz azoknak, akiknek van egy ötletük, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a megvalósításhoz?

Ötlete mindenkinek van, de az nem biztos, hogy meg is kell valósítani. Ezért elsőként azt tanácsolom, hogy keressen a környezetében embereket, akiknek valamilyen konkrét problémáját oldja meg az ötlete, majd a talált minimum 10 ilyen embert akkor már jó esélye van annak, hogy amit kitalált arra valóban szükség lehet. Utána keressen és győzzön meg saját magán kívül még 2 olyan embert az ötlet megvalósításához akikre szüksége van ahhoz, hogy révbe érjenek, aztán pedig üljenek össze és kezdjék el megvalósítani.

Milyen technológiai fejlesztés izgat mostanában a legjobban?

Tesla energia tárolás. Hiszem, hogy ez a technológia hamarosan nagyon sok mindent fog megváltoztatni.

Milyen applikációkat és szoftvereket használsz a munkádhoz?

Workflowy, Mail, Excel, Keynote

Mi a legjobb időbeosztási tipped?

Szerintem minden ember más és más, valkinek jobban megy a koncentráció reggel, van aki éjjeli bagoly, van akinek csendre van szüksége, van akit a nyüzsgés inspirál. Szóval ezt nehéz megmondani, mindenki figyelje meg egy-két hétig azt, hogy mi az ami őt a legjobban a kreatívitásra ösztönzi mi az ami segít a koncentrálásban, mi az környezet amiben nyugodt, és ha tudja akkor alakítsa napjait a tapasztalatai alapján.

 Hogyan követed a feladataidat?

Általában a fejemben vannak mert nincs mindenre jó To-do app, bár Wunderlist és Workflowy igazán sokat tudnak a rendszerezésben segíteni.

Hallgatsz zenét munkavégzés közben?

Ha éppen nem ülök egy megbeszélésen vagy nem gondolkodom együtt egy csapatnyi kollégával akkor általában igen. Segít, hogy kizárjam a környezetem, ha éppen erre van szükségem

Milyen az asztalod?

Pont mint mindenki másé az irodában. Van egy monitorom egy billentyűvel és egy egérrel, erre csatlakoztatom a gépem ha éppen az irodában vagyok. De igazából nincs is asztalom. A gépem mindig velem van, így mindenhol van egy irodám. Legyen az egy terasz egy kávézóban, egy megbeszélés utáni csöndes sarok vagy éppen a KIBUban lévő asztalom.

Mi volt szakmailag számodra a leghasznosabb könyv, és mit olvasol most?

Amit nem régen találtam és jelenlegi feladataimhoz nagyon hasznosnak találok az Marthy Cagan - Inspired c. könyve, de nagyon várom a Kickstarteren támogatott Eric Ries - The Leader’s Guide c könyvet is.

Mik azok az oldalak, amiket rendszeresen nézel?

TechCrunc, Verge, NextWeb

Mi a legjobb tanács, amit kaptál?

Soha ne akarj egyszerre túl sok mindenen változtatni.

Kinek a válaszait szeretnéd itt olvasni?

Somlai-Fischer Ádám (Prezi), Bálint Viktor (Misys)

0 Tovább

Játsszon A Grand Budapest Hotel-es játékot!

A 30 perc alatt lejátszható, ingyenes játék Wes Anderson szimmetrikus és pasztell világában játszódik. A portásfiú bőrébe helyezkedve figyelhetjük meg a vendégeket, hallgathatjuk ki őket, nézelődhetünk a hotelben. Az első játékbeli "nap" végén a szobánkban egy búvárruhás, névtelen ellenálló jelenik meg, (békaember) aki felhívja a figyelmünket arra, hogy a kormány kémet küldött a hotelbe, aki vendégnek álcázza magát.

Forrás: theverge.com

Öt játékbeli napunk van arra, hogy kiderítsük, ki lehet a vendégek közül a kém, mindössze egy jegyzetfüzet segítségével, amiben vezethetjük, mit tudtunk meg a kémről. A játék szórakoztató, pontosan ott helyezkedik el a kreatív és pihentető között, ahol egy ilyen nyomott, párás csütörtöki napon szükségünk van rá. Wes Anderson rajongóknak egyenesen kötelező!

A Masquiard elérhető PC-n és Mac-en is. A New York-i Egyetem Játékközpontja fejlesztette le. A BME-től valaki nem akarja lefejleszteni a Tanút 2D-s játékként?

0 Tovább

Az európai Szilícium-völgy lehetőségei

Marvin Liao, Garai Gábor, Konstantinos Kyranakis és Martin Kern beszélgettek a Brain Bar Budapest második napján arról, hogy Európa számára mi lenne a legmegfelelőbb: egy, vagy több startup-központ? Mennyi állami beavatkozás szükséges? 

Martin Kern kiemelte, hogy a Szilícium-völgy alapvetően európai tehetségekből is él: innen szólítja magához a legtehetségesebbeket. Még a görögországi Európai Fiatalok Pártjának elnöke, Kyranakis azt hangsúlyozta, hogy szerinte egy európai startup-központra lenne szükség - hogy a befektetők is tudják, hol és kit találhatnak meg - ezzel sem a közönség, sem a beszélgetőtársai nem értettek egyet. Garai Gábor szerint Amerikára sem jellemző, hogy a startupok csak a Szilícium-völgybe gyűlnének, Boston például inkább az élettani startupokban erős, mint ahogy Magyarország a B2B szoftverekben. Szerinte fontosabb lenne, hogy térségeken belüli központok alakuljanak ki. 

Garai azt is kiemelte, hogy tévedés azt hinni, hogy az amerikai kormány nem vesz részt nagyon erősen a startup-szcéna felépítésében. Ha egy startup ugyanis becsődöl, minden abba fektetett dollárból 42 centet adójóváírás formájában visszakapnak a befektetők; a startupból származó bevételeket pedig jóval kevesebb adó terheli, mint az egyéb jövedelmeket. Marvin Liao szerint a problémát inkább az jelenti, hogy rengeteg erőforrást vesz igénybe a bürokráciának való megfelelés, hiszen Németoszágban 3-4 hét egy szerződés megkötése, még Londonban ez akár pár napon belül elintézhető. A közönség kis többséggel, de amellett voksolt, hogy kevesebb kormány-beavatkozást látna szívesen, bár Garai története a Mass Challange akcelerátorról kétségkívül sokak számára inspiráló volt.

Talán még Áder Jánosnak is, aki itt a Mass Challenge bostoni irodájában látható.

A bostoni kormányzó ugyanis személyesen járta ki a helyi cégeknél a hozzájárulást a vállalkozás alaptőkéjéhez, ami így rengeteg cégnek tudott segíteni, sőt, az egyik alapító a cég épülete mellé ma már két másik épületet is felhúzatott, hogy a másik vállalkozása is elférjen. A bostoni kormányzó gyakorlatilag a saját jó hírnevét tette kockára, és ma a Mass Challange több millió dollárt hoz a városnak. 

0 Tovább

Vitézy Dávid szerint a technológia alapvetően nem változtatja meg, hogyan közlekedünk

A volt BKK-vezér témája a jövőbiztos közlekedési tervezés volt. Az "okos utasok" témáját járta körül - ma már nem álldogálunk a buszmegállóban órákig, hanem csekkoljuk az applikáción, mikor jön a következő, nem tévedünk el, és a szociálisan frissülő app-ok miatt a dugókat is ki tudjuk kerülni.

A miniszteri biztos itt épp a hevesi közlekedést méri fel

Vitézy viszont rámutatott arra, hogy a legtöbbet használt útvonal-tervező applikációk, a google maps, vagy itthon a BKK Futár, nem annyira hasznosak például biciklistáknak. Az új, okosodó megoldások sem kombinálják a közlekedési eszközöket - például, hogy a külvárosból érkezve hol érdemes a kocsit hagyni, és metróra pattanni, vagy Bubit szerezni. Vitézy szerint ezek az app-ok valóban időt és energiát spórolnak, de egyelőre csak részleges megoldást jelentenek, alapvető változást nem. Arra van szükség, hogy a fenntartható közlekedés is vonzó, versenyképes, elérhető és magától értetődő legyen.

0 Tovább

Tervezők vs. Emberek vs. Kormány vs. Innovátorok Budapest-képe

A Brain Bar Budapest az éppen zajló jövőre koncentrál - a második napon pedig több előadást is szenteltek arra, hogy Budapest jövőjét vizsgálják. Ebben szerepet kapott dr. Fürjes Balázs, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos és Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója is.

Reggel a kormánybiztos egy 15 perces nyitóbeszédben felhívta a figyelmet arra, hogy ami működik egy adott városban, nem biztos, hogy máshol is alkalmazható lesz. Mielőtt újítanánk, meg kell kérdeznünk, hogy az adott projekt beleillik-e a város önképébe, identitásába? Dr. Fürjes szerint Budapestnek elsősorban önmagával kell azonosnak lennie. Egy későbbi előadásban Wouter Vanstiphout, a holland Delft Egyetem egyik professzora a városlakók szemszögéből érintette ezt a témát: hogyan hozhatnak a várostervezők olyan döntéseket közterületekről és közpénzekről, amik demokratikusak?

A várost a kormánybiztos szerinte három szempontból kell vizsgálnunk: mint a nemzet fővárosát, a budapestiek lakóhelyét, valamint városként. Dr. Fürjes kiemelte, hogy a város akkor fog nemzetközi szinten jobban teljesíteni, ha jobb otthon lesz a budapestiek számára. Egy későbbi, az európai Szilícium-vögy lehetőségeiről szóló kerekasztal-beszélgetésen Garai Gábor, Boston tiszteletbeli konzula és rengeteg startup ügyvédje elmondta, hogy egy olyan város, mint Budapest, sokkal inspirálóbb a vállalkozók számára, mint a Szilícium-völgy: itt lehet az utcákat róni, másokkal beszélgetni, találkozni. A Szilícium-völgy ehhez képest szűkében van a köztereknek, és mindenki csak autóval közlekedik.

Dr. Fürjes szerint Budapest 10 év múlva még európaibb lesz. Szerinte három elengedhetetlen tényező szükséges ehhez: erős, demokratikus vezetés, egyszerre univerzálisabb és lokálisabb városszemlélet, és az, hogy

a város magyarabb és keresztényebb legyen.


Dr. Fürjes azt mondta, a kereszténységet a várost érintően kulturális értelemben érti, a szabadság és individualizmus szellemében.

A kormánybiztos még azt is kiemelte, hogy egy még szociálisabb, kreatívabb és együttműködőbb várost képzel el tíz év múlva, és a kreativitást elősegítő közösségi tereket. Említette, hogy egy ilyen teret szeretne nyújtani a legújabb tervezett közösségi tér, a Rubik Ernővel közösen tervezett "Kocka Központ". A Magyar Géniuszok Házának is elnevezett tér ötlete már 2012-ben megfoggant, de azóta sem ismerni a terv konkrét formáját. 

A délután folyamán az Akvárium nagy halljának színpadára lépett egy magyar géniusz is, a Prezi társalapító Somlai-Fischer Ádám. Somlai-Fischer témája az volt, hogy felépíthető-e a Szilícium-völgy Budapesten, illetve Budapest a Szilícium-völgyben? Az európai kultúra sokszor tűnik úgy, hogy a startup szellemiségének nem kedvez: a későbbi kerekasztal beszélgetésen többször felmerült, hogy az amerikaik nem úgy viszonyulnak a bukáshoz, ahogy mi itthon. Somlai-Fischer a saját cégén keresztül mutatta be, hogyan lehet inspiráló és támogató környezetet teremteni az irodában. Szerinte a sikerüknek nagy részét képezi, hogy

sokszínű, eltérő hátterű emberek dolgoznak és ötletelnek együtt.

Részlet a nemzeti konzultációs kérdőívből

Somlai-Fischer szerint a globális világnézetet csak úgy teremthetjük meg, ha megfelelő a diverzitás a cégen belül. A Prezi társalapítója kitért arra is, hogy Magyarországon sokan ellenségként tekintenek a világpiacra, ami szintén megnehezíti a startup-kultúra meggyökeresedését. Kiemelte, hogy San Francisco (egy másik előadó szerint "a munka Las Vegas-a") lakosainak 40 százaléka bevándorló. A Prezit 2009-ben San Francisco polgármestere hívta meg, hogy jöjjenek, és fejlesszék a terméküket tengerentúlon: Somlai-Fischer pedig bátorította a jelenlévő döntéshozókat, hogy hívjanak meg egy perui startupot, Budapestre. Mert csak különböző ötletek együttélésével "völgyesedhetünk".

0 Tovább

Legmélyebb félelmeinket hozta elő Morozov

Az első Budapest Brain Bar az ötletek ütköztetését tűzte ki feladatául, ennek sikerét pedig senki sem garantálhatja jobban, mint Evgeny Morozov. A 30 éves, fehérorosz származású volt Stanford-i oktató rátapint a technológiával kapcsolatos legmélyebb félelmeinkre, és mindegyiket háromszor ijesztőbbé teszi.

Ahogy Morozov is bevallotta: a panaszkodással keresi a betevőt - bár Közép-Európában kétségtelenül sok versenytársa akad. Morozov fő kérdése az volt, mit tesznek a kormányok, hogy a technológiai cégek ne éljenek vissza adatainkkal, és ne vegyék át az állami feladatokat. Morozov válasza szerint nem sokat, azt is rosszul, és nemsokára az Apple akar majd a társadalombiztosítónk lenni.

Forráas: Brain Bar Budapest Facebook

Amikor már a jelen is sci-fi

Morozov varázsa - és egyben fő jövedelemforrásának kulcsa - abból fakad, hogy szinte észrevétlenül képes meggyőzni a közönségét, hogy a legrosszabb forgatókönyv, ami az előadása elején még tudományos-fantasztikus fikciónak tűnt, egyértelműen meg fog valósulni. De kezdjük az elejéről.

Morozov egy Fülöp-szigeteki képpel indít: a nyilvános mosdókban ugyanis a WC használata után riasztó szólal meg, ami addig nem hallgat el, amíg a WC használója kezet nem mos. Morozov szerint ez csak egy példája annak, hogy egyre inkább külső technológiákat használjuk arra, hogy az emberi viselkedést felügyeljék. A technológia így egy tisztább, kiszámítható jövő kulcsaként van feltüntetve - és ez a kormányokat motiválja, hogy egyre több feladatukat bízzák a nagy Szilícium-völgyi cégekre.

Ha nem fizetsz egy szolgáltatásért, te magad vagy a termék

Morozov azonban rámutat, hogy ezek a cégek termékként látnak minket. Ha rosszul érezzük magunkat a Facebook használatától - stresszelünk, irigyek vagyunk, félünk, hogy lemaradunk valamiről, míg mindenki más jól érzi magát - az azért van, mert így tervezték a platformot. A technológia ugyanis nem áll a felügyeletünk alatt, pedig mindent tud rólunk, és úgy használja fel az adatainkat, ahogy azt a cégvezetők jónak (jövedelmezőnek) látják.

Mivel az összes adatunkat önként bocsátjuk az olyan cégek rendelkezésére, mint a Google, Facebook, vagy Apple, nem tűnik lehetetlennek, hogy egy szép napon, mikor a kormány kifogy a forrásokból, az Apple-re bízza például az egészségügyi ellátás kezelését, hiszen a különböző applikációikból rengeteg adatuk van már most is, és sokkal könnyebben tudják motiválni felhasználóikat. A nagy cégek által gyűjtött adatok viszont, Morozov szerint, felügyelet nélkül ellenünk lesznek felhasználva: ha az egészségbiztosítónk tudja, hogy reggelente kávézunk, teljesen más árat fogunk fizetni, mint a nem kávézók. Ez pedig könnyen a saját cselekedeteink cenzúrázásához vezethet.

Már most késő

Az ehhez hasonló diszkriminációkat Morozov az Über esetében például már megvalósulni is látja. Az Über néhány országban már engedélyezi, hogy a sofőrök is osztályozzák az utasaikat - és a nem szimpatikus utasoknak legközelebb drágább lesz a fuvar.   

Morozov szerint a legnagyobb probléma, hogy az állami tisztségviselők rosszul állnak a problémához - a Google egyetlen alternatívájának azt tartják, hogy felépítsék a Google mását. Ezt Morozov lehetetlen küldetésnek látja. A Google-nak több, mint 10 éve volt, hogy adatokat gyűjtsön, ma már nem keresőként kellene rá tekinteni, hiszen az igazi feladata, hogy megjósolja, mit akarunk majd. Ezzel egy cég nem tud vetélkedni - ezért lenne fontos, hogy a kormányok a decentralizáltan, kis cégeket támogassanak.

Hogy bebizonyítsa, a Szilícium-völgy már most át akarja venni a jóléti államok és nemzetközi non-profitok helyét, Morozov a Facebook Internet.org projektjét hozta példának. Mark Zuckerberg terve, miszerint ingyen wifi-t vinne oda, ahol nincs jelenleg nincs internet-hozzáférés, Morozov szerint hasonló azokhoz a projektekhez, amikkel a Világbank a 90-es évek elején állt elő. A big data semmivel sem jobb, mint a nagy olaj, vagy gyógyszeripari cégek, mondta Morozov búcsúzóul. Ekkora a közönség már követte volna a barikádokra - bár lehet, hogy csak Instagramot készíteni.

0 Tovább

Isten szerint nincs baj az okosórával

Az idén először megrendezésre kerülő Brain Bar Budapest alapja az ötletek ütköztetése: hogyan férnek meg a robotok és az emberek egymás mellett (illetve van-e különbség a kettő között)? Mit tehetnek a kormányok, mit az innovátorok, hogy az élet jobb legyen? Hogyan látnak problémákat a várostervezők, hogyan az ott élők? Hogyan terelik ki a gazdaságot megszokott medréből a disztruptorok a nagyvállalatokat?

A fesztivál azonban már az első nap megmutatta, miben tud többet, mint más teches rendezvények: nemcsak az ellenvéleményeknek van helye, de mikor a technológia hatásairól volt szó, a spirituálásra is kitért egy panelbeszélgetés keretében Ken Goldberg robotikaprofesszor, Köves Slomó rabbi, és Stephen Fuller szociológus, transzhumanista író.

Itt is egy kép a beszélgetésről:

Forrás: Brain Bar Budapest Facebook

A beszélgetés lényegi kérdése volt: teremthet-e az ember? Hívhatjuk-e magunkat teremtőnek, ha a technológia segítségével továbbfejlesztjük azt, amit a természet adott? Fuller szerint az ember magától értetődően kreatív, míg Köves rabbi rámutatott, hogy a Talmud szerint az emberek is kis teremtők, ha a zsidó hitvilág szerint semmi ember által teremtett dologgal nem élnénk, nem szednénk gyógyszert, vagy utaznánk autóval.

A zsidó szemlélet ugyanis azt mondja, hogy Isten nem fejezte be a világ teremtését, hanem az emberekre - akiket maga képére formált - bízta annak további kiegészítését. Minden új technológiának az a fő kérdése, hogy azt milyen szándékkal, és hogyan használjuk.

Mikor a beszélgetés afelé fordult, hogy az online közösségi tereknek milyen hatása van az emberekre, és a közösségekre, Fuller aggodalmát fejezte ki, hogy már egy generációnyi gyermek értékei mások, megváltoztak, és ezt végig sem gondoljuk, hanem "alvajárunk".

Szerinte a közösséget - azok az emberek, akik fontosak számunkra az életben - már nem a hozzánk fizikailag közeli emberek teszik ki, hanem az online életünk szereplői, az online terek veszik át  a valóság helyét.

Goldberg szerint az online közösség ettől még valóságos, maximum távoli - ha azonban annak szereplői valódiak, akkor egy valódi közösségről beszélhetünk.

Ezzel együtt tanácsolta a "technológia sabbatot": egy-egy napot, amikor naplementéig nem használunk semmilyen technológiai eszközt. Szerinte ilyenkor az időt sokkal teljesebben éljük meg, az órák lassabban fognak telni.

A panelbeszélgetés zárógondolataként Fuller felhívta a figyelmet arra, hogy a transzhumanizmus, a "továbbfejlesztett" testi, agyi képességek legnagyobb veszélye, hogy növelheti az egyenlőtlenséget. Ha megvalósulna például a memória kiterjesztése, de ha csak a gyorsabb futást lehetővé tevő robotvázról is beszélünk, ezek először a tehetősebbek számára lesznek elérhetőek - ez pedig azzal a kockázattal jár, hogy társadalmi különbségek csak nőni fognak. Fuller szerint ezért fontos, hogy a kormányok még idejében gondoskodjanak ennek megakadályozásáról.

0 Tovább

Intel hackathon lesz a hétvégén

Hétvégén, május 16-17-én kerül megrendezésre az Intel saját hackathon versenye a  Kitchen Budapestben. A Intel és a Hub:raum Break & Make hackathon és workshop, illetve az azt felvezető május 14-i meetup témája az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete, azon belül is a modern technológiák utazással és sporttal történő találkozása.

Ez minden olyan rendszert magába foglal, ami okosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést. A rendezvényre bárkit szívesen várnak a szervezők, akit érdekel a technológiák világa, na meg olyan programozókat, akik kíváncsiak az IoT üzleti lehetőségeire.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackatonra ingyenesen lehet regisztrálni, a versenyre azonban csak korlátozott számú résztvevőt várnak, így érdemes minél hamarabb fejest ugrani a dologba. A 24 órás esemény az Intel Edison kit bemutatásával veszi kezdetét, majd a 4-5 fős csapatok mentori felügyelettel láthatnak neki a saját projektjüknek. Az első három helyezett csapat tagjai maguk is Intel Edison számítógépeket és szenzorokat nyernek.

További részletekért irány a hivatalos honlap!

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek