Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Valósággá válik az internetes rémmese

Egy elkötelezett rajongó valódi játékot készít a NES Godzilla című internetes rémtörténet (creepypasta) alapján. A szóban forgó sztori 2011-ben tűnt fel és egy olyan elátkozott Godzilla: Monster of Monsters játékról szól, melynek belsejében valami nagyon gonosz és sötét dolog lakozik.

Forrás: Bogleech

Aki szereti a borzongást, a videojátékokat, és nem utolsó sorban ért angolul, itt elolvashatja a sztorit, mely nemsokára valósággá válik, ugyanis egy Iuri Nery nevű fiatalember lefejleszti a történet középpontjában álló játékot. A rémmese első fejezete már készen van, a lenti videó pedig több mint meggyőző.

0 Tovább

Bemutatkozott a játékirányítás jövője

A Steam Controller nem új találmány, a Valve már ezer éve bejelentette, hogy aztán vagy háromszor kezdje elölről a különleges gamepad fejlesztését. Az eszköz lényege, hogy nem analóg karokkal, hanem érintésre érzékeny, puha felületekkel látták el, így elméletileg van annyira pontos, hogy helyettesítse az egeret.

Forrás: Steam

A Valve most egy saját készítésű videóban magyarázza el, miért is lesz olyan jó, ha megjelent a Steam Controller: a periféria a gamepadek kényelmét mossa össze az egér pontosságával.

Jómagam aktív játékosként kicsit szkeptikus vagyok, a Valve azonban híres arról, hogy eleinte senkinek sem tetsző ötletekkel tarolja le a piacot, szóval lehetséges, hogy tényleg ez a cucc a jövő. Az mindenesetre biztos, hogy a videó narrátora nagyon-nagyon lelkes.

0 Tovább

Még idén kitörhet az apokalipszis

Tegnap végre hivatalosan is bejelentették a Fallout 4-et, akinek kimaradt a lenti előzetes, az feltétlen nézze meg, de csak miután bekészített maga mellé egy üveg Nuka Colát.

Ennél is izgalmasabb azonban, hogy az Amazon, a GameStop, a GMG, sőt, a játékot kiadó Bethesda saját online boltja is 2015-ös megjelenéssel tette előrendelhetővé a programot, azaz a Fallout 4 még idén megjelenhet.

Bár ez ritka eljárás a nagybetűs játékiparban, pont a Bethesdánál láttunk hasonlót: a Skyrimet a 2011-es E3-on mutatta be a kiadó, és még az év novemberében boltokba került a játék.

0 Tovább

Ilyen, amikor a Minecraft és a LEGO találkozik

Már megvásárolható Steamen a LEGO Worlds című játék előzetes verziója, mely program nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy letaszítsa a homokozó játékok királyának tartott Minecraftet a trónról. A lenti videó nagyon hangulatos, és persze kissé ironikus is, lévén a Minecraft pont a LEGO-ból merítette az inspirációt.

0 Tovább

Focista csajokkal hódít a FIFA 16

Jó hírünk van a valós és virtuális foci rajongóinak: a FIFA 16-ban végre női csapatok is megmérkőzhetnek egymással!

Forrás: EA

Igaz, csakis egymással, szóval nyugi, Messi nem fog felrúgni egy csinos hölgyet sem a szeptemberben megjelenő játékban.

Összesen egy tucat női válogatottal játszhatunk majd, köztük a német, az amerikai és a spanyol csapattal.

0 Tovább

Mad Max nem csak a moziban kemény

Újabb előzetest kapott a Mad Max játék, amit a Just Cause-okkal híressé vált Avalanche Studios fejleszt. A programban a címszereplő bőrébe bújva irthatjuk a még Maxnél is zakkantabb sivatagi banditákat, miközben saját autót építünk, és meghódítjuk a poszt-apokaliptikus senki földjét.

Forrás: Avalanche Studios

A külföldi sajtó szerencsés munkatársai egyébként nemrég kipróbálták a szeptemberben megjelenő játék egy korai változatát, és vegyes tapasztalatokról számoltak be. Reméljük, hogy a fejlesztők tudják, mit csinálnak, mert a lenti videó után hatalmas pofára esés lenne egy közepes alkotást kapni.

0 Tovább

Intelligens játékállatokat készít a Google

A keresőcég egy nyilvánosságra került szabadalma olyan „okosjátékokról” szól, amik azon túl, hogy ölelnivaló plüssállatok, csúcstechnológiával működő, a környezetükre folyamatosan reagáló robotok is.

A cuki állatkák a szabadalom szerint egy szerverparkkal kommunikálva működnének, és a lehető legközelebb hoznák a gyerekeket az élő játékok illúziójához: beszélnének, ha kell, és „emberszerű arckifejezéseik” lennének.

A Google szerint ez a projekt egyáltalán nem biztos, hogy valaha kész termékké válik, elvégre a mindenféle sci-fi marhaságokkal (is) kísérletező titkos Google X részleg állt elő vele három évvel ezelőtt.

Jobb is lenne hagyni az ilyesmit, a Five Nights at Freddy’s játéksorozatban sem sült el túl jól a robotállatok felhasználása…

Forrás: Steam

0 Tovább

Újra száguld a Need for Speed

Kétéves szünet után tér vissza a Need for Speed-sorozat. Az EA bejelentése szerint az új NFS egy alcím nélküli reboot lesz, ami ez év végén jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Az első játékbemutatóra az E3-ig várni kell, egy rövid kedvcsináló videót azonban már alant is megtekinthettek.

0 Tovább

Oszama bin Laden akár gamer is lehetett volna

Az amerikai hírszerzés nemrég friss információkkal szolgált az Oszama bin Láden erődje elleni 2011-es támadásról, és kiadták néhány, a terroristavezér házában talált könyv és újság címét is. Ezek között pedig akad két igen érdekes irat:

  • a Delta Force: Xtreme 2 című akciójáték útmutatója
  • egy neves amerikai játékportál Game Spot Videogame Guide című kiadványa

Persze kár lenne azt hinni, hogy az Egyesült Államok elsőszámú ellensége videojátékokkal múlatta az időt. A hivatalos szervek szerint ezeket az anyagokat valószínűleg a ház többi lakója olvasgatta.

Talán jobb is így, mert bin Laden nem lett volna túl jó véleménnyel a Delta Force: Xtreme 2 című 2009-es FPS-ről. A sajtó darabokra szedte a NovaLogic alkotását, mely cég azóta sem rukkolt elő semmivel, valószínűleg még mindig az egyik sarokban sírnak a fejlesztők.

Forrás: AFP

0 Tovább

Visszatért a Doom!

Emberek, eljött az, amire minden ős-PC-s játékos vár, cirka 11 éve: mozgásban láthatjuk az új Doomot! Aminek a címe csak simán Doom, és az idei E3-on fogja bemutatni a Bethesda. Tartalmasnak nem mondhatnánk a videót, de akkor is, give ’em hell!

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek