Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spielbergnek bejött a szimuláció

Steven Spielberg kilátogatott a Los Angeles-i E3-ra, ahol bepattant az Xbox One-ra ősszel érkező Forza Motorsport 6 elé, hogy kipróbálja, milyen esőben száguldozni egy virtuális versenypályán.

A lenti kép többet mond ezer szónál, csakúgy mint az a kevéssé ismert tény, hogy a modern számítógépeket is részben Spielbergnek köszönhetjük.

Forrás: Facebook / Forza Motorsport

0 Tovább

Jövőre az Andromédán kötünk ki

Az EA az E3-on mutatta be a Mass Effect: Andromedát, mely a méltán népszerű videojáték-sorozat negyedik felvonása lesz.

A PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re készülő program nem közvetlen folytatása a 2012-ben lezárult trilógiának, hanem sok-sok évvel az abban látott események után játszódik.

Főszereplőnk emberi karakter, neme és külseje teljesen ránk van bízva, így értelemszerűen a fenti E3-as videóban látott férfi csak illusztráció.

Mint ahogy az egész bemutatkozó anyag az: bár a játék által használt grafikus motorral (Frostbite) készült, a videó valójában csak amolyan vizuális célkitűzés, egyáltalán nem biztos, hogy a csak nagyon sokára megjelenő Andromeda is így néz majd ki.

És hogy mikor van az akkor? Nos, az EA szerint 2016 végén, ami még simán csúszhat is, úgyhogy nem szabad meglepődni rajta, hogy a játékkal kapcsolatban meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre.

Annyi kiderült mindenesetre, hogy a történet az Andromeda galaxisba kalauzolja el a játékosokat, ahol valószínűleg új fajok, bolygók, birodalmak várják, hogy felfedezzék őket.

Forrás: EA

0 Tovább

Videojáték 1936-ból

A Microsoft E3-as prezentációjának egyik legfelemelőbb pillanata a Cuphead című különös játék bemutatója volt.

A program egy klasszikus platformer, a főszereplő karakter a pálya egyik végéből próbál eljutni a másikig. Ami kiemeli a tömegből, az a döbbenetes prezentáció: a fejlesztőknek sikerült a ’30-as évek rajzfilmjeinek stílusát a képernyőre vinni!

Az előzetes végén még viccesen oda is biggyesztették, hogy „megjelenés 1936 + 80 év múlva”. És bár azt egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy élménynek milyen lesz a Cuphead, az bizonyos, hogy a klasszikus Disney-féle animációs filmek szerelmesei a körítés miatt mindenképp odalesznek a programért.

Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy a játék Xbox One exkluzív, de ahogy anno az Ori and the Blind Forest, úgy talán ez a cím is kijön PC-re előbb-utóbb.

0 Tovább

9 óra alatt 2 millió dollár

A Shenmue III-hoz 2 millió dollárt kért Szuzuki Ju és csapata a Kickstarteren. Nos, csupán 9 óra kellett hozzá, és ez össze is jött. Még 31 nap van hátra a gyűjtésből, a játék 2017 végén jön PC-re és PS4-re.

0 Tovább

Hihetetlen bejelentések az E3-on

Az idei E3 hozott néhány váratlan meglepetést, melyekre külön nem érdemes kitérni, gyorsan összefoglalni azonban mindenképp szükséges őket, a teljesség igénye a kronológiai pontosság nélkül.

Először is azok, akik a Dreamcast-éra óta várják, hogy folytatódjon a Shenmue saga, most végre tehetnek is álmaik valóra válásáért: Szuzuki Ju Kickstarterre vitte a PC-re és PS4-re készülő Shenmue III-at, mely egyetlen éjszaka alatt összekalapozott 1,2 millió dollárt a szükséges 2 millióból. A játék 29 dollárért már a miénk, a magam részéről gamer kötelességemnek tartom, hogy beszerezzem.

Szintén sokkoló volt az a bejelentés, melyet tegnap (is) pletykáltak, de nem hittük el: igen-igen, TÉNYLEG remake-elik a Final Fantasy VII-ez, azaz valószínűleg közel a világvége, ahogy Peter Vankman megjósolta. A játékról nem sok derült ki azon túl, hogy PS4-re jelenik majd meg. És hogy valamiért egy mátrixos, zöld filterrel mosták át az egészet, mert miért ne.

Szinén meglepő, hogy bár a Ubisoft az éves folytatások bűvöletében ég, azért hajlandó volt idén ésszerűen eljárni, és a tavaly megjelent, kellemes The Crew című autóversenyes játékhoz új rész helyett mezei kiegészítőt hegeszteni.

Igen, kiegészítőt: tudják, mint régen, amikor még pénzért lehetett venni komplett játékok tartalmával vetekedő küldetéslemezeket, és nem csak több tízeurós DLC-kre szórtuk el a fizetést, hogy legyen egy klassz aranyozott lópáncélunk az Oblivionban. A The Crew: Wild Run az off-road száguldozásra helyezi a hangsúlyt és novemberben jelenik meg. Örülünk.

Mint ahogy az új South Park-játéknak is örülünk, mely ezúttal nem a The Stick of Truth fantasy körítését kapja, hanem a sorozat szuperhősös vonalát erősíti. A bejelentés azért volt meglepő, mert egyrészt a botrányos rajzfilmsorozat alkotói tavaly még nem nagyon akartak új részt készíteni, másrészt pedig mert a többi ubisoftos címmel ellentétben erről tudtunkkal semmi sem szivárgott ki. A címe egyébként nem semmi: South Park: The Fractured but Whole.

És a végére hagytuk a legmelegebb pitét: a Sony végre újra bemutatta az eredetileg még PlayStation 3 exkluzívnak szánt, majd hat teljes évre eltemetett The Last Guardian című különös hangulatú alkotást, mely jövőre jelenik meg PS4-re. A játék grafikailag nem fejlődött túl sokat a 2009-es bemutató óta, de még most is nagyon szép és hangulatos. Persze mi csak akkor hisszük el, hogy lesz belőle valami, ha már játszhatunk vele...

0 Tovább

Ilyen a HoloLensszel játszani

A Microsof bemutatta, hogyan is képzelik a játékot a HoloLens nevű kiterjesztett valóság szemüveggel. Az E3-on a milliárdokért felvásárolt Mojang által fejlesztett Minecraft egy speciális változatát láthattuk, a videó pedig többet mond ezer szónál. KELL.

0 Tovább

Korai hozzáférés Xbox One-on is

A Microsoft az E3-on bejelentette, hogy az Xbox One-on is elindul a PC-n már egy ideje létező, és igen sikeres early access modell, ami azt jelenti, hogy egyes játékokat még az előtt megvehetünk, hogy elkészülnének.

Az alfa- vagy bétaverzióval így annak fejlesztése során is játszhatunk, sőt, visszajelzéseket adhatunk a programról az alkotóknak, akik így elméletben még jobbá tehetik a szoftvert.

Az Xbox One-os early access elméletileg úgy működik majd, hogy a játékok még a megvásárlásuk előtt kipróbálhatók lesznek, ergo a felhasználó kaphat ízelítőt abból, amit venni készül.

A Microsoft színpadán Dean Hall, a DayZ atyja tűnt fel, hogy bemutassa saját XO-s játékát -- klassz, bár mi annak is örülnénk, ha előbb a DayZ-t befejeznék végre...

0 Tovább

Ilyen lesz az új Halo

A Halo 5: Guardians végre rendesen, mozgásban is látható volt az E3-on. Szép lesz, meg remélhetőleg jó is. Megjelenés október 27-én, kizárólag Xbox One-ra.

0 Tovább

Visszafelé kompatibilis lesz az Xbox One

A Microsoft E3-as konferenciája még csak negyed órája tart, és egyelőre elég unalmas, az viszont felrázta kicsit a kedélyeket, hogy Phil Spencer Xbox főnök bejelentette:

XBOX 360-AS JÁTÉKOK IS MŰKÖDNEK MAJD AZ XBOX ONE-ON!

Ez nagy szó, hisz a jelengenerációs konzolok közül eddig csak a Wii U birkózott meg az azt megelőző masina játékaival. Az MS standján a Mass Effecttel demózták az új funkciót, aminek érkezési dátuma még nem ismert.

0 Tovább

Kövessük együtt az E3-as sajtókonferenciákat!

Az E3 összes fontosabb konferenciája látható lesz ezen a YouTube-streamen, beleértve a Microsoft és a Sony bemutatóit, melyek minden bizonnyal a legérdekesebb gamer újdonságokkal szolgálnak majd. Este 6-tól indul a buli!

0 Tovább
«
12

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek