Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezekkel a játékokkal hűljön le a kánikulában!

Hétvégén ismét hőségriadó, ami egy átlagos nördnek két dolgot jelent: egész napos elsötétítést és sok-sok játékkal töltött órát. Igen ám, de mivel játsszunk, amikor még a légkondi is izzad az ablakban, és már attól is felforr az agyvizünk, ha ajtót nyitunk a pizzafutárnak?

Nos, jobb, ha legalább a képernyőn hűsítő élményben van részünk, így most bemutatunk pár videojátékot, amelyek lehűthetik a kedélyeket.

Irány a Halálhegy!

Hol lenne szívesebben az ember 40 fokban, ha nem egy hófödte hegycsúcson? Egy kis enyhülésért pedig akár a természetfeletti gonoszt is elviselheti, ami jól jön, ha azon a Halálhegyen barangol, ahol 1959-ben kilenc tapasztalt hegymászó lelte halálát.

A Gyatlov-incidensként ismert eset máig kérdések tömkelegét veti fel, egy független játékfejlesztő stúdió pedig úgy döntött, hogy vérfagyasztó sétaszimulátor képében állít emléket az orosz fiatalok utolsó éjszakájának.

A Kholat (helyes kiejtésben „halat”) című játék a helyiek által csak Halálhegynek nevezett oroszországi fennsíkon játszódik, dolgunk pedig mindössze annyi benne, hogy összeszedjünk pár papírfecnit a szovjet hatóságok titkos jelentéseiből.

Eközben persze térdig érő hó, eszelős fagy, erős szél és démoni szellemlények nehezítik a túrát, mely minden viszontagsága ellenére is hűsítő hatású a nagy nyárvégi melegben.

New Yorkban a fenekünk is befagy

Tíz éve jelent meg PC-re és konzolokra a francia Fahrenheit című játék, mely egy afféle interaktív film: a játékosnak sokszor időre kell reagálnia a képernyőn felvillanó jelekre, amikor pedig épp nem a billentyűket püföli, a kalandjátékokból ismerős logikai feladványokat oldja meg.

A Fahrenheit korából adódóan nem a legszebb vagy legtartalmasabb játék a listán, hangulata, történetvezetése, illetve a benne meghozható, valóban súlyos döntések azonban mégis egyedi, különleges élménnyé teszik.

Hatalmas előnye továbbá, hogy egy apokaliptikus tél idején játszódik New York városában, a Nagy Alma hófödte felhőkarcolói pedig egyszerre hatnak fenyegetően és megnyugtatóan a játékosra.

A fejlesztők egyébként később teljesen átnyergeltek PlayStationre, ahol a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls című programokkal tették le a névjegyüket.

Álomvilág, jégvirágokkal és sárkányokkal

Akik a lassú filozofálgatás és a billentyűzetnyüvő akció helyett inkább arra vágynak, hogy elmerüljenek az örök tél birodalmában, a The Elder Scrolls V: Skyrim című játékkal szórakozhatnak a legjobban.

Ez a 2011-es epikus fantasy szerepjáték egy fiktív északi vidékre kalauzolja el az embert, ahol sárkányok, óriások, viking(szerű) harcosok és csodaszép, hófödte ormok találhatók.

A Skyrim elsősorban arról híres, hogy nem lehet vele keveset játszani: e sorok írójának több száz órája van a játékban, de vannak, akik ezreket öltek bele, és még mindig találnak valami újat, érdekeset. Skyrim világa óriási, a játékost pedig semmi sem gátolja abban, hogy bejárja, így tulajdonképpen még kevés is egy hétvége arra, hogy kiismerjük.

Mivel egy viszonylag ismert szoftverről van szó, esélyes, hogy ön is találkozott már vele – ebben az esetben felhívjuk a figyelmét arra a nem elhanyagolandó tényre, miszerint a Skyrimhez rengeteg könnyen telepíthető rajongói modifikáció járt.

Látott már valaha elegáns, monoklis rákokat? Ha nem, itt az alkalom!

Elveszett világ a jég fogságában

Az akciójátékok szerelmeseinek is van egy ajánlott címünk: a Lost Planet 3 nem kapott kiemelkedően jó sajtóértékeléseket, és tény, hogy közel sem tökéletes alkotás. Ha azonban óriásbogarak széttrancsírozásáról van szó egy lefagyott bolygón, kijelenthetjük, hogy egyszerűen nincs jobb a Capcom lövöldözős játékánál.

Mely egyébként történet és hangulat szempontjából igenis magas minőséget mutat: a sztori szerint egy elhagyatott, jeges planéta bányászkolóniájának mérnökeként kell boldogulnunk az extrém hideg és a nem épp barátságos élővilág közepette, miközben a többi dolgozó sem könnyíti meg az életünket.

A Lost Planet 3 egy érdekes, ízes utazás a világegyetem ridegebb régióiba, mely a legnagyobb hőhullám idején is képes megfagyasztani az ember vérét.

Ehhez pedig nem kellenek horrorklisék, elég, hogy többször hangsúlyozzák: semmi sem veszélyesebb az elveszett bolygón, mint a kíméletlen, csontkeménnyé dermesztő fagy.

0 Tovább

Ezek lesznek idén a legjobb játékok

2015 videojátékok szempontjából már most erős esztendőnek mondható, holott a java még hátra van, hisz a kiadók mindig az őszi-téli szezonra időzítik a legnagyobb sikercímek premierjeit.

Össze is szedtünk gyorsan öt olyan programot, amelyek még idén megjelennek, és minden valószínűség szerint az év legjobbjait felvonultató versenyek és szavazások esélyeseiként szállnak be a ringbe.

A teljesség igényét persze muszáj voltunk magunk mögött hagyni, és minőségbeli sorrendet sem állítottunk: egyrészt mert a felsorolt játékok még nem kaphatók, így nehéz megmondani, melyik lesz jobb a másiknál, másrészt pedig mert igyekeztünk öt különböző kategóriából kiválasztani a legizgalmasabb alkotásokat.

Ránk szakad a világvége

A szerepjátékok rajongói idén a Bethesda-féle Fallout 4-et várhatják a legjobban. A poszt-apokaliptikus szerepjáték-sorozat legújabb része a harmadik epizód csapásiránya szerint halad, azaz most is egy magányos kalandort vezérelve vághatunk neki a nukleáris senkiföldjének, hogy felforgassuk a bostoni és massachusettsi lakosok életét.

A Fallout 4 az előzetes képek és videók alapján nem lesz egy kiemelkedően szép játék, a külalak azonban ezen a téren másodlagos tényező, lévén a Bethesda a játékmenetre és a szabadságra helyezte a legfőbb hangsúlyt. A játékos karaktere végtelenségig fejlődhet, a történet végén pedig tovább lehet barangolni a világban, hogy a milliónyi mellékküldetés és levadászható mutáns több száz órára nyújtsa a szórakozást.

A Fallout 4-ben fontos szerep jut a játékos kutyájának, a történet során meghozható döntéseknek, valamint a szériára jellemző, sötét humornak. A program 2015. november 10-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, mi már tűkön ülünk és szürcsöljük a Nuca Colát.

"Nézd, egy doboz!"

Bár Kodzsima Hideo és a Konami nem puszipajtásokként válnak el egymástól, ez szerencsére nem befolyásolja a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain szeptember 1-i megjelenését.

Akik nem ismerik a több mint húsz éve futó sorozatot, azoknak elmondjuk, hogy egy lopakodós programról van szó, melyben szuperügynököket irányítva kell megmenteni a világot – vagy épp veszélybe sodorni, ez szinte mindig nézőpont kérdése, főleg, hogy a Metal Gearek híresek az összetett narratíváról.

Az MGS V-ben a játékos egy országnyi területet barangolhat be teljesen szabadon, miközben a kémfilmek összes extrém kütyüjét kipróbálja -- igaz, nem olyan elegánsan, ahogy James Bond tenné, hanem inkább gerilla katona módjára.

A játék PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is megjelenik - külön kiemelendő, hogy bár az utóbbi két gép 10 és 9 éves lesz idén, a Kojima Productions fejlesztői lenyűgöző, saját fejlesztésű grafikus motorjának köszönhetően megbirkóznak a The Phantom Pain csodálatos látványvilágával. Érdemes ámuldozni a hivatalos összehasonlító képeken!

A sötét oldalon

A többszereplős lövöldözős játékok műfajának egyik legnépszerűbb képviselője a Battlefield-sorozat, melynek alkotói most a Csillagok háborúja világába kalauzolják el a Birodalom ellen lázadó gamereket.

A Star Wars: Battlefront című programban a klasszikus filmtrilógia legendás csatáit vívhatjuk meg, úgy mint a hothi vagy az endori csatát, de a Tatooine-on és a Sulluson is összeakaszthatjuk a bajszot egymással.

Összesen 40-en indulhatunk harcba a Birodalom vagy a Lázadók oldalán, felhasználva minden olyan fegyvert és járművet, amiket a filmekben láttunk. Ide értve a Millenium Falcont, az X-szárnyú vadászokat, TIE fightereket, vagy épp a lépegetőket.

Sőt, a filmek ikonikus karaktereivel is összefutunk majd: Darth Vaderrel találkozni már most elég kellemetlen élménynek tűnik.

A Battlefront november 17-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Tökéletes bemelegítés lehet az Ébredő Erő premierjéig.

Száguldás, szeretem

Autós játékból idén már megjelent már nagyszerű darab, így az év további felhozatala kicsit szűkös, a Need for Speed viszont mindenképp megérdemli a figyelmet, mert a közönségkedvenc Underground-irányvonal örökségét viszi tovább.

A rebootként kezelt játékban a legmenőbb sport- és utcai autók vezethetők, tuningolhatók, vizualitás és teljesítmény szempontjából egyaránt.

Egy hatalmas, szabadon beautózható városban kereshetnek ellenfeleket a játékosok, hogy aztán a tőlük elnyert pénzt vagy autót visszaforgassák saját utcai versenykarrierükbe.

Az NFS-játékok hosszú történelme során a széria járt a mélyben és a csúcson is, hosszú ideje ez az első olyan epizód azonban, amely nem egy, hanem két teljes évet kapott a kiadótól ahhoz, hogy elkészülhessen. Az eredmény a grafikán látszik is, a játék nagyon szép, és remélhetőleg a program által nyújtott élmény is megfelel majd az elvárásoknak. A Need for Speed  november 3-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Űropera három felvonásban

Régi PC-s játékstílus a valósidejű stratégia, mely azonban kissé visszaszorult az utóbbi években. Sebaj, idén a szobagenerálisok azért kapnak egy jelentős alkotást, hiszen megjelenik az immár öt éve megjelent StarCraft II második, egyben utolsó kiegészítője.

A StarCraft II: Legacy of the Void a grandiózus sci-fi sztori végső felvonásaként a Protoss fajra összpontosít majd, játékmenete pedig, bár nem hoz markáns változásokat, még kiegyensúlyozottabbnak és érettebbnek tűnik, mely elsősorban az interneten háborúzó gamereknek jó hír.

A játék egyébként önállóan is futtatható lesz, azaz a Heart of the Swarmmal ellentétben nem fogja az alapjátékot igényelni. Persze az igazi rajongók már rég befizettek az előző két részre. A Legacy of the Void nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, a Blizzard azonban még idén szeretni kiadni a programot, kizárólag PC-re.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek