A Walter Isaacson könyvéből készült film forgatókönyvét Aaron Sorkin (Az Elnök Emberei) írta, de sokáig csak ez volt biztos: az elmúlt négy évben a film stúdiót, rendezőt, és színészeket is többször váltott. Végül Danny Boyle (Trainspotting, 28 nappal később, Trance) rendezte az október 9-én mozikba kerülő filmet.

A film három, 30 perces jelenetből fog állni, 16 évet átölelve, Mindhárom jelenet egy-egy nagyobb termék prezentálása előtti, backstage eseményeket dolgoz fel (a Macintosh-é 1984-ben, a Next-é '88-ban, és az iMac-é 1998-ban). A flashback-ekkel dúsított jelenetek két auditóriumban, egy étteremben és egy garázsban fognak játszódni.

Forrás: Ryan Anson / AFP

A szerkesztőségen belül megoszlanak a vélemények, hogy Michael Fassbander vagy Kate Winslet esett-e át nagyobb átalakuláson a szerep kedvéért. Az biztos, hogy a szerepeikért meg kellett küzdeniük: Fassbender mellett olyan színészek akarták Steve Jobs-ot alakítani, mint George Clooney, Matt Damon, és Ben Affleck; Kate Winslet-et, aki pedig Joanna Hoffmann-t alakítja, Natalie Portman és Jessica Chastain helyett választották.