Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ingyen szállhatjuk meg Amerikát

Izgalmas a mai nap a játékosok számára, ugyanis két remek PC-s program is ingyenessé vált. Azok, akik a borzongást részesítik előnyben, az Amnesia: The Dark Descentet tölthetik le ingyenesen a Steam rendszeréből.

A fejlesztők azért tették közkinccsé a H.P. Lovecraft írásait idéző, belső nézetes horrorjátékot, mert szeptember 22-én megjelenik új programjuk, a SOMA, így itt az alkalom ráhangolódni a víz alatt játszódó rémmesére.

Az Amnesiát elsősorban azoknak ajánljuk, akik már semmin sem ijednek meg, a Frictional Games munkája ugyanis különösen vérfagyasztó tud lenni. A játékos egy XIX. századi kastélyban barangol, miközben torz szörnyeket kerülget. A lények ellen nincs semmilyen fegyver, csak a rejtőzködés és a futás lehet a túlélés záloga. Mindehhez a klasszikus kalandjátékokból ismert logikai feladványok, valamint csavaros, sötét hangulatú történet társul.

Akik nem annyira szeretnek félni, de annál inkább világuralomra törnének, az Origin Ont he House programjának keretében tölthetik le ingyen a Command & Conquer: Red Alert 2-t, illetve annak kiegészítőjét, a Yuri’s Revenge-t.

A 2000-es évek első felének legmeghatározóbb valósidejű stratégiai játéka egy fiktív sokadik világháborút dolgoz fel a futurisztikus Szovjetunió és az Egyesült Államok között. A két fél teljesen komolytalan szuperfegyverekkel feszül egymásnak amerikai földön, nem túl szép grafika, de remek hangulat és zene társaságában.

A játék beszerzéséhez mindössze az Origin nevű online játékboltba kell regisztrálni, mely egyébként olyan, mint a Steam, csak épp az Electronic Arts nevű kiadó áll mögötte.

Fontos kiemelni, hogy akárcsak az Amnesia, a Red Alert 2 sem marad örökre ingyenes, így minél hamarabb lecsap rá az ember, annál jobb.

0 Tovább

Mindenki utálja Batmant

Tegnap jelent meg a Batman: Arkham Knight, mely akciójáték az év egyik legvártabb programja volt.

Forrás: XDA Developers

A konzolos változatokkal nincs is baj, sőt, a sajtó is nagyon kedveli a Rocksteady szuperhősös alkotását. A PC-s kiadás azonban nem úszta meg botrány nélkül, lévén szinte játszhatatlanra sikeredett.

A Steamet elárasztották a negatív vélemények, a program jelenleg több mint kétezer vásárlói értékeléssel bír, melyek többsége negatív.

Forrás: Steam

A játékosok elsősorban technikai problémákra panaszkodnak: a játék szinte minden gépen szaggat, a textúrák néha nem töltődnek be, valamint megmagyarázhatatlan fagyásokról is érkeztek jelentések.

A fejlesztők elismerték, hogy a PC-s verziónak valóban vannak gondjai az AMD videokártyákkal, ezeken azonban már dolgoznak a gyártó közreműködésével.

Addig is a játék kiadásáért felelős Warner szépen felemelte a program minimum gépigényét: AMD-s konfig esetén immár 3 gigabájtos videokártya kell a program élvezetéhez.

0 Tovább

Bemutatkozott a játékirányítás jövője

A Steam Controller nem új találmány, a Valve már ezer éve bejelentette, hogy aztán vagy háromszor kezdje elölről a különleges gamepad fejlesztését. Az eszköz lényege, hogy nem analóg karokkal, hanem érintésre érzékeny, puha felületekkel látták el, így elméletileg van annyira pontos, hogy helyettesítse az egeret.

Forrás: Steam

A Valve most egy saját készítésű videóban magyarázza el, miért is lesz olyan jó, ha megjelent a Steam Controller: a periféria a gamepadek kényelmét mossa össze az egér pontosságával.

Jómagam aktív játékosként kicsit szkeptikus vagyok, a Valve azonban híres arról, hogy eleinte senkinek sem tetsző ötletekkel tarolja le a piacot, szóval lehetséges, hogy tényleg ez a cucc a jövő. Az mindenesetre biztos, hogy a videó narrátora nagyon-nagyon lelkes.

0 Tovább

Két hétig meggondolhatjuk magunkat a Steamen

A Steamen mostantól visszaválthatjuk a megvett játékainkat, legalábbis akkor, ha két óránál nem játszottunk többet velük, és a vásárlást követő két héten belül beadjuk a visszatérítési igényünket.

Az új funkció a Steam Supporton keresztül működik, és elméletileg bármilyen okból kifolyólag elindítható a folyamat. Aztán hogy a Steam tényleg visszaváltja-e az adott játékot, már a jövő zenéje.

A Steam terméktámogatása eddig sem a minőségéről volt híres, nagyon sokan panaszkodnak az ügyintézők flegmaságára és a meg nem válaszolt levelekre. Reméljük, hogy ezzel az újítással javul valamicskét a helyzet.

Forrás: Origo

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek