Izgalmas a mai nap a játékosok számára, ugyanis két remek PC-s program is ingyenessé vált. Azok, akik a borzongást részesítik előnyben, az Amnesia: The Dark Descentet tölthetik le ingyenesen a Steam rendszeréből.

A fejlesztők azért tették közkinccsé a H.P. Lovecraft írásait idéző, belső nézetes horrorjátékot, mert szeptember 22-én megjelenik új programjuk, a SOMA, így itt az alkalom ráhangolódni a víz alatt játszódó rémmesére.

Az Amnesiát elsősorban azoknak ajánljuk, akik már semmin sem ijednek meg, a Frictional Games munkája ugyanis különösen vérfagyasztó tud lenni. A játékos egy XIX. századi kastélyban barangol, miközben torz szörnyeket kerülget. A lények ellen nincs semmilyen fegyver, csak a rejtőzködés és a futás lehet a túlélés záloga. Mindehhez a klasszikus kalandjátékokból ismert logikai feladványok, valamint csavaros, sötét hangulatú történet társul.

Akik nem annyira szeretnek félni, de annál inkább világuralomra törnének, az Origin Ont he House programjának keretében tölthetik le ingyen a Command & Conquer: Red Alert 2-t, illetve annak kiegészítőjét, a Yuri’s Revenge-t.

A 2000-es évek első felének legmeghatározóbb valósidejű stratégiai játéka egy fiktív sokadik világháborút dolgoz fel a futurisztikus Szovjetunió és az Egyesült Államok között. A két fél teljesen komolytalan szuperfegyverekkel feszül egymásnak amerikai földön, nem túl szép grafika, de remek hangulat és zene társaságában.

A játék beszerzéséhez mindössze az Origin nevű online játékboltba kell regisztrálni, mely egyébként olyan, mint a Steam, csak épp az Electronic Arts nevű kiadó áll mögötte.

Fontos kiemelni, hogy akárcsak az Amnesia, a Red Alert 2 sem marad örökre ingyenes, így minél hamarabb lecsap rá az ember, annál jobb.