Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézze meg minden ország legdrágább festményeit!

A felső 1% akkor is szeret művészetekbe fektetni, mikor a világ többi része éppen csak pénzügyi válságból imbolyog kifelé: csak a Christie's brit aukciósház 1.2 milliárd dollár értékben adott el impresszionista és modern festményeket 2014-ben. Most egy képen meg lehet nézni, melyik európai ország képét vennék meg a legdrágábban:

Forrás: howmuch.net

Európa legdrágább képe Picasso-tól az Algír nők O változata, ami 2013-ban 179 millió dollárért lett Katar volt miniszterelnökéé.

A legdrágább magyar kép Munkácsy Délután a Parkban festménye, ami 346,417 dollárt (közel 97 millió forintot) kóstál.

A festményt a térkép összeállítója, a Howmuch.net eredetileg rosszul ábrázolta, és helyette Seurat Vasárnap délután Grande Jatte szigetén című képét rakták be. Ejnye!

0 Tovább

Így táncolnak a magyar drónok

A drónokról általában nem a szórakoztatóipar jut az ember eszébe, de egy új művészeti kezdeményezés teljesen megváltoztathatja a vélekedést ember és technika kölcsönhatásáról.

A "Dancing with Drones" projekt keretében az ELTE-n fejlesztett, rajban repülő drónok látványos táncot lejtenek a levegőben. A robotkopterek ráadásul nem előre beprogramozot útvonalon repkednek, hanem valós időben reagálnak a táncos, jelen esetben a magyar származású, londoni koreográfus, Nina Kov mozdulataira.

A teljes showra még várni kell, vélhetően nyár végén tekinthetjük majd meg, a szervezők azonan egy rövid kis ízelítővel szolgáltak:

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek