Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mesterséges intelligenciának végre megfelelő felhasználási területet találtak: jönnek az AI szexbábuk

múlva

A több mint 20 éve piachódító RealDoll cég (férfi -és női szexbabák, 1,4-1,8 millió forint környékén) nemcsak, hogy belekezdett a mozgatható fej gyártásába, de a babáknak mesterséges intelligenciát is akar adni, sőt, egy olyan applikációt tervez, aminek segítségével Oculus Rift-tel akár távolról is interakcióba léphetünk a babánk mesterséges intelligenciájával. Végre egy termék, ami valós problémát old meg.

A RealDoll CEO-ja, Matt McMullen New York Times-nak adott interjúja szerint a legnagyobb problémát az okozza, hogy a babák ne mondjanak hülyeségeket, mivel az elrontaná a hangulatot. McMullen azonban hangsúlyozta, hogy nem akarja, hogy a babák a szuper-realitás talajára lépjenek, ránézésre megállapítható kell, hogy maradjon, hogy egy tárgyról van szó. 

A NYT egyébként remek, többrészes videóriportot készített a babákról, itt érhetők el.

Pár éve McMullen már előállt hangokat kiadó és mozgathatójú csípőjű babákkal, amik nem arattak osztatlan sikert, és vissza is vonták őket. A RealDoll CEO szerint az új babákkal (amiket ~ 8 millió forintért dobnának piacra, akár már két év múlva) az a cél, hogy a tulajdonosok a baba személyiségéhez kötődjenek. 

Ez az új projekt alig rémisztő és nem tölt el félelemmel a jövővel kapcsolatban, és nem félek attól, hogy visszavonhatatlanul rettenetes hatása lesz a párkapcsolatokra. Egyébként az Ex-machinát már mindenki látta?

0 Tovább

Intel hackathon lesz a hétvégén

Hétvégén, május 16-17-én kerül megrendezésre az Intel saját hackathon versenye a  Kitchen Budapestben. A Intel és a Hub:raum Break & Make hackathon és workshop, illetve az azt felvezető május 14-i meetup témája az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete, azon belül is a modern technológiák utazással és sporttal történő találkozása.

Ez minden olyan rendszert magába foglal, ami okosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést. A rendezvényre bárkit szívesen várnak a szervezők, akit érdekel a technológiák világa, na meg olyan programozókat, akik kíváncsiak az IoT üzleti lehetőségeire.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackatonra ingyenesen lehet regisztrálni, a versenyre azonban csak korlátozott számú résztvevőt várnak, így érdemes minél hamarabb fejest ugrani a dologba. A 24 órás esemény az Intel Edison kit bemutatásával veszi kezdetét, majd a 4-5 fős csapatok mentori felügyelettel láthatnak neki a saját projektjüknek. Az első három helyezett csapat tagjai maguk is Intel Edison számítógépeket és szenzorokat nyernek.

További részletekért irány a hivatalos honlap!

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek