Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Hacking Team Olaszországban is alkotott

2013-ban a Hacking Team az olasz rendőrség kérésére 256 IP cím tulajdonosának tettette magát.

Az IP címek igazi tulajdonosa, a Santrex ugyanis elérhetetlenné tette azokat. Az olasz rendőrség pedig ezért nem tudott kommunikálni azokkal a gépekkel, amikre a Hacking Team egyik malware-t rakta. Miután a Santrex becsődölt, a gépek elérhetősége teljesen reményvesztettnek tűnt, amíg a Hacking Team a border gateway protocol-nak (BGP-nek, globális routing rendszer) azt az üzenetet nem küldte, hogy az IP címek tulajdonosa egy Aruba nevű olasz hosting cég.

A BGP egy régi protokol, ami rengeteg visszaélésnek hagyja nyitva az ajtót - 2008-ban a Youtube azért vált a világ nagyrészén elérhetetlenné, mert a pakisztáni telekom szolgáltató a BGP-n keresztül akarta újraroute-olni a Youtube-ra mutató linkeket, de véletlenül az egész először a Hong Kong-i ISP-re tolódott, aztán az egész világra. Ebben az évben 167 fontos British Telecom ügyfél adatait vitték véletlenül Ukrajnán keresztül.

Az ügy - azon kívül, hogy a Hacking Team-et még mélyebbre ássa - azért is fontos, mert felhívja a figyelmet arra, hogy egyes szervezetek számára nem lehetetlen IP címek tulajdonosait megtestesíteni - tulajdonosként pedig belenézhet az adatforgalomba, illetve manipulálhatja a netes tartalmakat. Ha a Hacking Team megtette, más is megteheti.

0 Tovább

Ha LastPass-t használ, vigyázzon, feltörték!

A jelszóemlékeztetőnél pénteken észleltek gyanús aktivitást, majd hétfőn a cég egy blogposztban bejelentette, hogy hackerek hozzáfértek LastPass felhasználói listákhoz, jelszóemlékeztetőkhöz, és titkosított mester-jelszavakhoz.

A cég a veszély minimalizálása érdekében javasolja a többlépcsős beléptetést (amikor telefonon keresztül a felhasználók egy egyszeri jelszót is kapnak), és közölte, hogy újraállítják a mester-jelszavakat is - bár szerintük a jelszavak feltörése szinte lehetetlen. A LastPass ugyanis nem csak, hogy random számokat illeszt a jelszavai végére, hanem több, mint 100 000-szer titkosítja is őket - a hash-eket így nem egyszerű feltörni.

A LastPass-t először négy éve törték fel, de egy, három hete az imgur-ra feltöltött kép szerint a Google már jelezte, hogy nincs egyedül a felhasználó belépéskor:

A New York Times javaslata szerint tehát csak óvatosan, ha emailt kapunk LastPass-nak látszó email címtől, hogy adjunk meg új mester-jelszót.

0 Tovább

A zsarolós vírus nem olcsó

Egy új zsarolós vírus (ransomware) bukkant fel, amely titkosítja a megtámadott gépen tárolt fájlokat, és "váltságdíjat" követel értük. A TeslyCrypt február és április között 76 522 dollárt, azaz több mint 20 millió forintot hozott a hackerek konyhájára.

A Fireeye biztonságtechnikai cég a Bitcoinok útját követve azt találta, hogy az 1231 fertőzött gép tulajdonosai közül 163-an fizettek - hátha visszakapják dokumentumaikat.

TeslaCrypt képernyő

0 Tovább

Intel hackathon lesz a hétvégén

Hétvégén, május 16-17-én kerül megrendezésre az Intel saját hackathon versenye a  Kitchen Budapestben. A Intel és a Hub:raum Break & Make hackathon és workshop, illetve az azt felvezető május 14-i meetup témája az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete, azon belül is a modern technológiák utazással és sporttal történő találkozása.

Ez minden olyan rendszert magába foglal, ami okosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést. A rendezvényre bárkit szívesen várnak a szervezők, akit érdekel a technológiák világa, na meg olyan programozókat, akik kíváncsiak az IoT üzleti lehetőségeire.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackatonra ingyenesen lehet regisztrálni, a versenyre azonban csak korlátozott számú résztvevőt várnak, így érdemes minél hamarabb fejest ugrani a dologba. A 24 órás esemény az Intel Edison kit bemutatásával veszi kezdetét, majd a 4-5 fős csapatok mentori felügyelettel láthatnak neki a saját projektjüknek. Az első három helyezett csapat tagjai maguk is Intel Edison számítógépeket és szenzorokat nyernek.

További részletekért irány a hivatalos honlap!

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek