Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Windowsos ninjamacska lovagolja meg a T-rexet Skype-on

Ha a mai napi legjobb gifét keresi, ne menjen tovább, megtalálta. A Windows 10-es ninjamacska egy T-Rexet lovagol meg a Skype-on. Igen, jól olvasta.

De mi is ez az őrület a ninjamacskával (#ninjacat)?

A "ninjacat" a Microsoft fejlesztői csapatának belső poénja volt, mára a Windows 10 szimbólumává vált. (Rájöhettek, hogy a cicák a legmenőbb internetes népség, igazi lájkvadászok - szerk.)

Laptopmatricaként kezdte

Első körben egy tűzokádó egyszarvúra ültették fel, és laptopmatricaként lehetett 1,25 és 3,5 dollárért megvenni. Azóta a hivatalos oldalról eltűnt, webáruházakban még néha felbukkan. Azt nem tudni, hogy elfogyott, vagy szimplán csak levették a viccnek szánt terméket a Microsoft "digitális polcairól".

Az új háttérkép

Annyira felkapta az internet népe, hogy a redmondiaknak nem volt mit tenni: kiadták az eredeti képet különböző méretekben, hogy azt bárki kedve szerint alakítsa, háttérképnek, lezárási képernyőre vagy bármi másra fel tudja használni.

(Twitteren a #windows10 és #ninjacat hashtagek alatt várják az alkotásokat.)

Azóta a macska T-rexen és bálnán is lovagol már, sőt a Reddit fórumozói egy narválra is ráültették ninjacat-et.

A Skype-on bukkant fel

Miután rengetegen vettek részt az egy hét múlva érkező Windows 10 tesztelésében, fejlesztésében és tökéletesítésében, a Microsoft egy újabb aprósággal kedveskedett a rajongóknak, melyet a Skype-on belül rejtettek el.

(Spoiler: ha egy ismerősnek a Skype-beszélgetésben elküldjük a Windows 10 szöveget, a T-rexen lovagló ninjamacska megelevenedik!)

Mint az Iron Sky

Ha bárkinek erről a fenomenális Iron Sky 2 előzetese jutott eszébe, nem tévedett sokat:

0 Tovább

A Tumblr TV a legjobb/legrosszabb dolog, amire ma kattinthat

Igazából mindkettő egyszerre.

A mikroblogger platform új szolgáltatást indított: a Tumblr TV-n gifekre kereshet, mikor egyre rákattint, az szinte teljes képernyőn loop-ol pár másodpercig. A TV-ségét az adja, hogyha adott hashtagre vagy blogra keresünk, a gifek csak váltják egymást, még mi nyugodtan bambulhatunk a fejünkből, és hagyhatjuk agysejtjeinket megpihenni/megrohadni.

Jelszó: nem kell mindig produktívnak lenni.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek