Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Na, így ne szelfizz!

Nagyon sokféle klassz szelfi van, a lentiek azonban bizonyára nem tartoznak közéjük. Igazából fogalmunk sincs, hogy a képen szereplő hölgyek és urak mit gondoltak, de bízzunk benne, hogy legalább sok lájkot kaptak…

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

0 Tovább

Egy új algoritmus megtalálja a legszebb Flickr fotókat

Rossano Schifanella, Miriam Redi és Luca Maria Aiello úgy találták, hogy a Flickr-en a képek nagyon kis százaléka jut el nagyközönséghez, ezért készítettek egy olyan algoritmust, ami átnézi az 5 kedvencnek jelölésnél kevesebbel rendelkező képeket, és kijelöli azokat, amik nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot. A kutatók 10 000 képet néztek át ahhoz, hogy az algoritmust "megtanítsák" arra, hogy felismerje az egyes képek esztétikai értékét - kontraszt, élesség, kompozíció, színek alapján.
Írtak is egy komoly kutatást arról, hogyan történt mindez, itt lehet elolvasni!

0 Tovább

Igazi hipszter kamerát mutatott be a Leica

Leica M MonochromeA 7450 dollárt (átszámítva  több mint kétmillió forintot) kóstáló kamera csak fekete fehér képeket készít. Ez az első verzió bemutatásakor, három éve is furcsának tűnt, de az újonnan megjelent Type 246-os modell esetében - amely már videózni is tud - még érdekesebb. A cég ígérete szerint a fényképezőgép megőrzi a képek tonalitását, a korábbi 18 helyett pedig 24 megapixeles szenzorral büszkélkedhet, 2,5 helyett 3 colos kijelzőt kap, ráadásul az elődhöz képest háromszor gyorsabb, hála a 2 gigabájtos buffernek és a Maestro processzornak.  Ha bármikor több, mint 2 millió forintot szánna egy fekete-fehér fényképezőre, mindenképp ezt ajánljuk.

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek