Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Open source drón magas óriásplakátok rongálására

KATSU, az amerikai grafitti-művész, aki ürülékből szokta teches CEO-k arcképét elkészíteni, most mindenkinek (akinek van 600 dollárja és töménytelen ideje) lehetővé teszi, hogy óriásplakátokat tag-eljen drónnal. Így:

Az ICARUS ONE névre keresztelt projekt lépésről lépésre elmagyarázza, hogy kell drónt készíteni - nem egyszerű, 3D-s nyomtató is kell hozzá. Jelenleg a drón kontrollálása is nehézkes, így csak plecsnizni lehet, KATSU viszont tervezi, hogy az ICARUS TWO, mikor elkészül, iPad-en megrajzolt tag-eket fest majd óriásplakátokra.

0 Tovább

Így táncolnak a magyar drónok

A drónokról általában nem a szórakoztatóipar jut az ember eszébe, de egy új művészeti kezdeményezés teljesen megváltoztathatja a vélekedést ember és technika kölcsönhatásáról.

A "Dancing with Drones" projekt keretében az ELTE-n fejlesztett, rajban repülő drónok látványos táncot lejtenek a levegőben. A robotkopterek ráadásul nem előre beprogramozot útvonalon repkednek, hanem valós időben reagálnak a táncos, jelen esetben a magyar származású, londoni koreográfus, Nina Kov mozdulataira.

A teljes showra még várni kell, vélhetően nyár végén tekinthetjük majd meg, a szervezők azonan egy rövid kis ízelítővel szolgáltak:

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek