Dél-Koreára összpontosító frissítést kap a Crossy Road című, roppant népszerű mobiljáték: a tavaly novemberi megjelenése óta 90 millió letöltést megélt alkalmazásba a koreai zene talán egyetlen nyugatabbra is sztárolt ásza, PSY is betör majd -- tudják, ő az a távol-keleti rapper, akinek Gangnam Style című klipjét 8 milliárdszor nézték meg a YouTube-on.

Forrás: The Guardian

PSY, aki 2,99 dolláros (kb. 830 forint) csomag fő attrakciója, a saját táncmozdulatait adja elő a játékban (igen, a lovacskás tánc is visszaköszön), miközben megpróbálja elkerülni a felé száguldó járműveket. Eközben még arra is jut ideje, hogy táncszőnyegezzen is kicsit a pályán, mely nem mellesleg Szöul Gangnam-negyedét másolja.

És a legjobb még csak most következik: PSY a saját hangján szólal meg a játékban, a dél-koreai rapper nem átallott felmondani pár sort a fejlesztők kedvéért!

Forrás: The Guardian

Nem ő lesz az egyedüli irányítható karakter, feltűnik még mellette egy harcművész, egy színész, egy profi gamer és egy tányér kimicsi is (igen, jól olvasták).

A Crossy Road egyébként egy cuki kis Frogger-klón, amiben eredetileg egy csirkét kell átsegítenünk a forgalmas úttesten. A program sikerét egyszerűségfe adja: a játékos csak az ujjával kopogtatja a képernyőr, mire a figura mindig ugrik egy sávot az úton.

És most akkor jöjjön egy kis ráhangolódás: