A Pillab blogja szúrta ki, hogy a Google új Android és iOS applikációkat jelentetett meg Study Kit névvel. Az appok a Google Duke és Stanford egyetemekkel közös Baseline Study kutatás kiterjesztését jelentik - a korai jelentkezők letölthetik az applikációkat, illetve a Chrome bővítményt, és a Google kutatóinak rendelkezésére bocsáthatják az egészségügyi adataikat.

A TechCrunch szerint a kutatás célja, hogy megtalálják az egészség "alapvonalát", bízva abban, hogy ez majd a betegségek kezelésében is hasznos lesz. A tervek szerint az online adatgyűjtés mellett nemsokára viselhető technológiával is kiegészítik az információkat a kutatásban részt vevő személyekről, például a glükózt mérő kontaktlencsével. A tanulmány több lesz, mint az olyan mérhető anyagok gyűjtése, mint a testmagasság és testsúly, vagy a napi kalóriabevitel, hiszen granuláris DNS-szekvenálás is része lesz.

(Akárki akármit mond, engem nem győz meg arról, hogy a Google nem embert akar építeni. Ha bárki keres, az alumínium-sapkám alatt megtalál.)