Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézze meg, ki törli a barátai közül!

 

Mai "erre van applikáció!" rovatunk nyertese: Who Deleted Me app, ami, miután feltelepítjük iOS-re, Androidra, vagy Chrome-ra bővítményként, elkezdi mérni, ki törölte le Facebook ismerősei közül.

Sajnos, csak a telepítés óta eltelt időben történt változásokat mutatja a baráti körünkben, cserébe viszont azt is látjuk, a volt Facebook barátaink mikor logoltak be utoljára a közösségi platformra.

Ha azonban szeretné életét inkább kicsit kevésbé passzív-agresszívvá tenni, ajánljuk a Chrome Unseen (Firefox Seen Disable) bővítményét illetve az Unread applikációt, amivel Facebook üzenetekben a "seen" vagyis "látta" feliratokat tüntethetjük el. 

0 Tovább

Vigyázzon, mit tölt le: egy Androidos applikáció DogeCoin-t bányászott a letöltött mobilokról

A Prized nevű, Google Play-en letölthető applikáció titokban DogeCoin-t, LiteCoin-t, és QuarkCoin-t bányászott. Ezek az ismertebb bitcoinhoz hasonló kripto-valuták, amiket "bányászva" lehet generálni, aminek során számítógépek bonyolult problémákat oldanak meg.

A Prized letöltésével (amiben különböző játékokat játszva lehetett pontokat és nyereményeket nyerni) ezt a malware-t is letöltötték a felhasználók, és azok erőforrásait az említett valuták bányászatára használták.

A Dogecoin viccnek indult 2013-ban, de 2014 januárjára már 60 millió dollárt is ért az összes Dogecoin - igaz, ez erre az évre 13.5 millió dollárra esett vissza. Valószínűleg azért ezt bányászta a Prized alkotója, Ryan Ramminger, mert kevesebb erőforrást igényel az előállítása, mint a bitcoiné. (Ars Technica)

0 Tovább

Szakítana, de a személyes találkozás kényelmetlen? Nyugi, van rá app!

A Binder, egy valóban hiánypótló applikáció helyettünk sms-t küld és felhívja volt másik felünket általunk választott, borzasztóan bunkó üzenettel, hogy közölje velük, soha többé nem akarjuk látni.

A szükségtelen app-okból gúnyt űző szakító-segédnek ha megadunk egy telefonszámot, nevet, felkínál egy rakat kifogást, amiből helyzetünknek megfelelően választhatunk. A megsemmisítő üzenetek közül a legjobbak:

  • Nem miattam, miattad
  • Egy rémálom veled az életem, amiből nem tudok felébredni
  • Többet érdemelsz nálam, talán egy milliárdost, vagy igazából bárkit, aki nem én vagyok

Ha ez nem lenne elég, egy joviális, skót akcentusú fiatalember által rögzített hangpostafiók-üzenetet is küld az applikáció szívünk nem választottjának.

Az app iOS-en és Androidon is elérhető, sajnos csak angolul. A magyar verzóhoz ajánljuk:

  • Veled lenni olyan, mintha a Sátántangót nézném repeat-en
  • Nem ez volt megbeszélve
  • Igazából csak azért tetszettél, mert ha hunyorítok hasonlítasz Lázár Jánosra

0 Tovább

Kicsit leeresztett ebéd után? Ez az app segít magához térni

Az Elevate nevű "agyedző" applikációt kognitív tanulási szakértők fejlesztették ki, hogy játszva fejleszthessük azokat a készségeket, amiket esetleg a napi munkában elhanyagolnánk. 2014-ben az Apple ezt választotta meg az év applikációjának, szóval!

Az applikáció hat készséget fejleszt (az ingyenes verzióban):

  • tömör véleménynyilvánítás
  • olvasás és hallgatás közbeni fókuszálás
  • probléma-megoldó készségek
  • az elolvasott/meghallgatott anyag jobb megőrzése
  • szókincs-fejlesztés (angolul)
  • az információ gyorsabb megértése

Miután bejelölgetjük, hogy milyen készségeket szeretnénk fejleszteni, egy kábé 2 perces teszt alapján összerakják a személyre szabott "edzéstervet". A problémamegoldáson kívül az összes készséget angolul fejleszti az applikáció, viszont valódi kihívást jelent az összes.

És ilyen szépen el is bábozza nekünk az applikáció, miben hogy haladunk, fűtve a versenyszellemet.

Az applikáció heti 3/5/7 gyakorlólehetőségre ad edzéstervet. Nagyon nehéz abahagyni, tipikusan az az applikáció, ami játék, de meggyőzzük magunkat, hogy hasznos, és ezért korlátlan időt képesek vagyunk beleölni. Vagy ez csak rám igaz, és kivetítek?

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek