A swattolás egy elég szemét húzás, amit amerikai online játékosok terjesztettek el.

A dolog lényege, hogy valaki felhívja a rendőrséget, hogy az egyik konkurens gamer elrabolt/megölt/fogva tart valakit, lehetőleg akkor, amikor az illető élőben közvetít valamilyen internetes játékmeccset (általában DotA 2-t, Leauge of Legendst vagy Counter-Strike-ot).

Nem sokkal ezután a gyanútlan áldozatra rátöri az ajtót a swat, rosszabb esetben sok ezer néző szeme láttára.

Valahogy így:

Nem, nem viccelünk, a swattolás tényleg létező dolog, több neves streamert szívattak már meg vele. A mostani történet főszereplőjét azonban nem rohanta le a rendőrség, Trick2G mindössze eljátszotta, hogy swatting áldozata lett.

Ezért a viccért pedig a közel egymilliós nézettségű Twitch-csatornájával fizetett.

A streamszolgáltató ugyanis, miután kiderült, hogy az egyébként vicces játékközvetítésekről ismert Trick2G csapat csak megrendezte a rendőrös rajtaütést, az oldal szabályaira hivatkozva egyszerűen törölte a csatornát.

A Trick2G-nek 800 ezer feliratkozója volta, és elég szép summát hozott a mögötte álló csapatnak, akik napi 12-14 órányi anyagot közvetítettek a népes rajongótábornak.

A Trick2G menedzsere, Cher Gambino a csapat hivatalos blogján reagált a kitiltásra. Elmondta, hogy bár tudja, hogy egyesek szerint a swattolásból nem kéne viccet csinálni, szerinte a megrendezett szkeccs semmivel sem volt durvább, mint egy-egy humorista saját csatornája.

Állítása szerint már egyeztetnek a Twich-csel az ügyről, de még nem jutottak dűlőre, és így azt sem lehet megmondani, hogy mikor tér vissza a Trick2G, ha egyáltalán.