Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezek lesznek idén a legjobb játékok

2015 videojátékok szempontjából már most erős esztendőnek mondható, holott a java még hátra van, hisz a kiadók mindig az őszi-téli szezonra időzítik a legnagyobb sikercímek premierjeit.

Össze is szedtünk gyorsan öt olyan programot, amelyek még idén megjelennek, és minden valószínűség szerint az év legjobbjait felvonultató versenyek és szavazások esélyeseiként szállnak be a ringbe.

A teljesség igényét persze muszáj voltunk magunk mögött hagyni, és minőségbeli sorrendet sem állítottunk: egyrészt mert a felsorolt játékok még nem kaphatók, így nehéz megmondani, melyik lesz jobb a másiknál, másrészt pedig mert igyekeztünk öt különböző kategóriából kiválasztani a legizgalmasabb alkotásokat.

Ránk szakad a világvége

A szerepjátékok rajongói idén a Bethesda-féle Fallout 4-et várhatják a legjobban. A poszt-apokaliptikus szerepjáték-sorozat legújabb része a harmadik epizód csapásiránya szerint halad, azaz most is egy magányos kalandort vezérelve vághatunk neki a nukleáris senkiföldjének, hogy felforgassuk a bostoni és massachusettsi lakosok életét.

A Fallout 4 az előzetes képek és videók alapján nem lesz egy kiemelkedően szép játék, a külalak azonban ezen a téren másodlagos tényező, lévén a Bethesda a játékmenetre és a szabadságra helyezte a legfőbb hangsúlyt. A játékos karaktere végtelenségig fejlődhet, a történet végén pedig tovább lehet barangolni a világban, hogy a milliónyi mellékküldetés és levadászható mutáns több száz órára nyújtsa a szórakozást.

A Fallout 4-ben fontos szerep jut a játékos kutyájának, a történet során meghozható döntéseknek, valamint a szériára jellemző, sötét humornak. A program 2015. november 10-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, mi már tűkön ülünk és szürcsöljük a Nuca Colát.

"Nézd, egy doboz!"

Bár Kodzsima Hideo és a Konami nem puszipajtásokként válnak el egymástól, ez szerencsére nem befolyásolja a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain szeptember 1-i megjelenését.

Akik nem ismerik a több mint húsz éve futó sorozatot, azoknak elmondjuk, hogy egy lopakodós programról van szó, melyben szuperügynököket irányítva kell megmenteni a világot – vagy épp veszélybe sodorni, ez szinte mindig nézőpont kérdése, főleg, hogy a Metal Gearek híresek az összetett narratíváról.

Az MGS V-ben a játékos egy országnyi területet barangolhat be teljesen szabadon, miközben a kémfilmek összes extrém kütyüjét kipróbálja -- igaz, nem olyan elegánsan, ahogy James Bond tenné, hanem inkább gerilla katona módjára.

A játék PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is megjelenik - külön kiemelendő, hogy bár az utóbbi két gép 10 és 9 éves lesz idén, a Kojima Productions fejlesztői lenyűgöző, saját fejlesztésű grafikus motorjának köszönhetően megbirkóznak a The Phantom Pain csodálatos látványvilágával. Érdemes ámuldozni a hivatalos összehasonlító képeken!

A sötét oldalon

A többszereplős lövöldözős játékok műfajának egyik legnépszerűbb képviselője a Battlefield-sorozat, melynek alkotói most a Csillagok háborúja világába kalauzolják el a Birodalom ellen lázadó gamereket.

A Star Wars: Battlefront című programban a klasszikus filmtrilógia legendás csatáit vívhatjuk meg, úgy mint a hothi vagy az endori csatát, de a Tatooine-on és a Sulluson is összeakaszthatjuk a bajszot egymással.

Összesen 40-en indulhatunk harcba a Birodalom vagy a Lázadók oldalán, felhasználva minden olyan fegyvert és járművet, amiket a filmekben láttunk. Ide értve a Millenium Falcont, az X-szárnyú vadászokat, TIE fightereket, vagy épp a lépegetőket.

Sőt, a filmek ikonikus karaktereivel is összefutunk majd: Darth Vaderrel találkozni már most elég kellemetlen élménynek tűnik.

A Battlefront november 17-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Tökéletes bemelegítés lehet az Ébredő Erő premierjéig.

Száguldás, szeretem

Autós játékból idén már megjelent már nagyszerű darab, így az év további felhozatala kicsit szűkös, a Need for Speed viszont mindenképp megérdemli a figyelmet, mert a közönségkedvenc Underground-irányvonal örökségét viszi tovább.

A rebootként kezelt játékban a legmenőbb sport- és utcai autók vezethetők, tuningolhatók, vizualitás és teljesítmény szempontjából egyaránt.

Egy hatalmas, szabadon beautózható városban kereshetnek ellenfeleket a játékosok, hogy aztán a tőlük elnyert pénzt vagy autót visszaforgassák saját utcai versenykarrierükbe.

Az NFS-játékok hosszú történelme során a széria járt a mélyben és a csúcson is, hosszú ideje ez az első olyan epizód azonban, amely nem egy, hanem két teljes évet kapott a kiadótól ahhoz, hogy elkészülhessen. Az eredmény a grafikán látszik is, a játék nagyon szép, és remélhetőleg a program által nyújtott élmény is megfelel majd az elvárásoknak. A Need for Speed  november 3-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Űropera három felvonásban

Régi PC-s játékstílus a valósidejű stratégia, mely azonban kissé visszaszorult az utóbbi években. Sebaj, idén a szobagenerálisok azért kapnak egy jelentős alkotást, hiszen megjelenik az immár öt éve megjelent StarCraft II második, egyben utolsó kiegészítője.

A StarCraft II: Legacy of the Void a grandiózus sci-fi sztori végső felvonásaként a Protoss fajra összpontosít majd, játékmenete pedig, bár nem hoz markáns változásokat, még kiegyensúlyozottabbnak és érettebbnek tűnik, mely elsősorban az interneten háborúzó gamereknek jó hír.

A játék egyébként önállóan is futtatható lesz, azaz a Heart of the Swarmmal ellentétben nem fogja az alapjátékot igényelni. Persze az igazi rajongók már rég befizettek az előző két részre. A Legacy of the Void nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, a Blizzard azonban még idén szeretni kiadni a programot, kizárólag PC-re.

0 Tovább

Hihetetlen bejelentések az E3-on

Az idei E3 hozott néhány váratlan meglepetést, melyekre külön nem érdemes kitérni, gyorsan összefoglalni azonban mindenképp szükséges őket, a teljesség igénye a kronológiai pontosság nélkül.

Először is azok, akik a Dreamcast-éra óta várják, hogy folytatódjon a Shenmue saga, most végre tehetnek is álmaik valóra válásáért: Szuzuki Ju Kickstarterre vitte a PC-re és PS4-re készülő Shenmue III-at, mely egyetlen éjszaka alatt összekalapozott 1,2 millió dollárt a szükséges 2 millióból. A játék 29 dollárért már a miénk, a magam részéről gamer kötelességemnek tartom, hogy beszerezzem.

Szintén sokkoló volt az a bejelentés, melyet tegnap (is) pletykáltak, de nem hittük el: igen-igen, TÉNYLEG remake-elik a Final Fantasy VII-ez, azaz valószínűleg közel a világvége, ahogy Peter Vankman megjósolta. A játékról nem sok derült ki azon túl, hogy PS4-re jelenik majd meg. És hogy valamiért egy mátrixos, zöld filterrel mosták át az egészet, mert miért ne.

Szinén meglepő, hogy bár a Ubisoft az éves folytatások bűvöletében ég, azért hajlandó volt idén ésszerűen eljárni, és a tavaly megjelent, kellemes The Crew című autóversenyes játékhoz új rész helyett mezei kiegészítőt hegeszteni.

Igen, kiegészítőt: tudják, mint régen, amikor még pénzért lehetett venni komplett játékok tartalmával vetekedő küldetéslemezeket, és nem csak több tízeurós DLC-kre szórtuk el a fizetést, hogy legyen egy klassz aranyozott lópáncélunk az Oblivionban. A The Crew: Wild Run az off-road száguldozásra helyezi a hangsúlyt és novemberben jelenik meg. Örülünk.

Mint ahogy az új South Park-játéknak is örülünk, mely ezúttal nem a The Stick of Truth fantasy körítését kapja, hanem a sorozat szuperhősös vonalát erősíti. A bejelentés azért volt meglepő, mert egyrészt a botrányos rajzfilmsorozat alkotói tavaly még nem nagyon akartak új részt készíteni, másrészt pedig mert a többi ubisoftos címmel ellentétben erről tudtunkkal semmi sem szivárgott ki. A címe egyébként nem semmi: South Park: The Fractured but Whole.

És a végére hagytuk a legmelegebb pitét: a Sony végre újra bemutatta az eredetileg még PlayStation 3 exkluzívnak szánt, majd hat teljes évre eltemetett The Last Guardian című különös hangulatú alkotást, mely jövőre jelenik meg PS4-re. A játék grafikailag nem fejlődött túl sokat a 2009-es bemutató óta, de még most is nagyon szép és hangulatos. Persze mi csak akkor hisszük el, hogy lesz belőle valami, ha már játszhatunk vele...

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Legfrissebb bejegyzések

Feedek

Utolsó kommentek