Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legújabb Instagram őrület az eddigi legsértőbb is

A tinik kedven szelfi-megosztó applikációján, és a Twitter videókészítő app-ján, a Vine-on is a legújabb trend a #dontjudgemechallenge, ami látszólag arra szolgál, hogy megmutassa, szép tinédzserek hogy néznek ki, ha pattanásokat és egybeszemöldököt rajzolnak maguknak:

A hashtag-et persze megideologizálták: elméletileg arra hívja fel a figyelmet, hogy ne ítéljük meg azokat a külső alapján, akiknek ne adj isten pattanásuk van. A videók persze azt sugallják, hogy azért ne tegyünk így, mert a végén a másikról kiderülhet, hogy szép. Elképzelhető, hogy ez már az átváltoztatós tinifilmek lerövidített verziója, mert a tiniknek már a másfél órás Egy hercegnő naplója is túl hosszú?

A hashtag egyébként úgy tűnik, a musical.ly applikációtól indult ki, akiknek az app-ját sok tini használja, hogy a videójához zenét szerkesszen.

További kiválóan Instagramolható kihívás ötletek:

- #buschallenge: ki tud magának helyet szerezni a tömött buszon? (Lehetséges szponzor: BKV Futár)

- #heatchallenge: ki tudja a strandon a legtovább kibírni anélkül, hogy összeveszne a szomszéd családdal? (Lehetséges szponzor: Szociális és Munkaügyi minisztérium)

0 Tovább

Mások Instagram-képeivel keres milliókat egy művész

Richard Prince amerikai festő- és fotóművész tavaly szervezett egy kiállítást, melyhez az Instagramról gyűjtött össze csinos, fiatal nőket ábrázoló fotókat.

Már akkor is megosztotta a közönséget a tárlat, elvégre ezek a képek nem teljesen Prince munkái voltak: ő mindössze képernyőmentéseket készített mások fotóiról, és azokat kinagyítva aggatta fel a galéria falára.

Azt pedig még kevesebben nyelik le, hogy Prince a kiállítás képeit sok-sok százezer dollárért (forintban súlyos milliók) adogatja el. Egyike a szóban forgó képeknek Doe Deere sminkes portréja, melynek kinagyított screenshotja 90 ezer dollárért kelt el.

A photo posted by Doe Deere (@doedeere) on

„Nem, nem szándékozom pereskedni. És nem, nem tudom, kinél kötött ki a kép” – írta Deere az Instagramján.

Nehéz megállapítani, hogy a művész jogsértést követett-e el vagy sem, szakértők szerint ehhez már egy bíróság állásfoglalása kéne. Addig is legfeljebb morgolódhatnak a képek eredeti készítői.

0 Tovább

Készül a hazai Instagram-körkép

Egyre többen kíváncsiak a magyar Instagram-használati szokásokra, ezen adatok jelenleg még nem elérhetőek hazánkban. Ezért a Crane és a Magyar Instagram Közösség összefogott, hogy elkészítse a Nagy hazai Instagram körképet, melyből kiderül, hogyan instázunk mi, magyarok!
Ehhez a Te segítségedre is szükség van: a május 8-i tartó kutatáshoz bárki hozzájárulhat, a kérdőív pedig mindössze pár percig tart: http://bit.ly/magyar-insta

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek