Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oroszország és Kína feltörte a Snowden által ellopott dokumentumokat, az Egyesült Királyság kém-mentő akcióba kezdett

Egy, a BBC-nek nyilatkozó kormánytag szerint a Kína és Oroszország által feltört dokumentumok fontos információt tartalmaztak arról, hogy működnek a britek az ellenséges országos területein, ezért az ügynökeiket ki kellett vonniuk ezekből az országokból. Ez viszont ahhoz vezet, hogy nem tudnak Kínából és Oroszországból "életbevágóan" fontos információt szerezni. A Sunday Times szerint a Snowden által ellopott 1.7 milliónyi dokumentumból az oroszoknak 1 millióhoz már hozzáférése van.

Ahogy arra a BBC is rámutat, a hír két nappal azután érkezett, hogy az Egyesült Királyságban elkészült az új, megfigyelési törvények tárgyalásához szükséges háttér-riport, ami több hatalmat kíván adni a nemzetbiztonsági intézményeknek, ugyanakkor szorosabb megkötést is.

Bár Snowden többször hangsúlyozta (például a lenti interjúban is), hogy az általa megszerzett információkat a lehető legnagyobb óvatossággal kezelik, 2014-ben a New York Times véletlenül már nyilvánosságra hozta az egyik dokumentumok összeállító NSA-ügynök nevét.

0 Tovább

Perel a Rockstar a GTA-film miatt

A BBC márciusban jelentette be, hogy tévéfilmet készít a Grand Theft Auto III című játék megjelenését övező botrányokról. A skót bűnözőszimulátor sokaknál kiverte a biztosítékot, egy amerikai ügyvéd, bizonyos Jack Thompson afféle kereszteshadjáratot indított a program ellen.

Az angol tévés óriás jó ötletnek találta bemutatni az esetet a fejlesztők szemszögéből, a főszerepekre Daniel Radcliffe-t és Bill Paxtont nyerték meg.

Egy dolgot felejtettek el mindössze: egyeztetni a játékokat készítő Rockstar Gamesszel.

A stúdió az anyacég Take-Twon át beperelte a BBC-t a film miatt. A rövid közleményben csak annyit fűztek hozzá az esethez, hogy többször is próbáltak beszélni a stúdióval a dologról, mindhiába, így ez maradt az egyetlen logikus lépés.

Hogy lesz-e így valami a filmből, igazából azon múlik, hogy meg tud-e állapodni a BBC a Rockstarral.

Trevor nincs megelégedve / Forrás: Rockstar Games

0 Tovább

egyperctech

blogavatar

Minden, ami az Origo Techbázisból kimarad!

Feedek

Utolsó kommentek