Hétvégén, május 16-17-én kerül megrendezésre az Intel saját hackathon versenye a  Kitchen Budapestben. A Intel és a Hub:raum Break & Make hackathon és workshop, illetve az azt felvezető május 14-i meetup témája az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete, azon belül is a modern technológiák utazással és sporttal történő találkozása.

Ez minden olyan rendszert magába foglal, ami okosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést. A rendezvényre bárkit szívesen várnak a szervezők, akit érdekel a technológiák világa, na meg olyan programozókat, akik kíváncsiak az IoT üzleti lehetőségeire.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackatonra ingyenesen lehet regisztrálni, a versenyre azonban csak korlátozott számú résztvevőt várnak, így érdemes minél hamarabb fejest ugrani a dologba. A 24 órás esemény az Intel Edison kit bemutatásával veszi kezdetét, majd a 4-5 fős csapatok mentori felügyelettel láthatnak neki a saját projektjüknek. Az első három helyezett csapat tagjai maguk is Intel Edison számítógépeket és szenzorokat nyernek.

További részletekért irány a hivatalos honlap!